471

juny 2018 | Sant Feliu de Llobregat

Ciutat

Nou centre demostrador de creació i innovació social CO-Innova

El dijous 19 d’abril es va inaugurar el nou Centre Demostrador de Creació i Innovació Social i Tecnològica de Sant Feliu. L’espai CO-Innova Sant Feliu, ubicat a la Torre del Roser, aglutina la creació i la innovació tant social com tecnològica de la ciutat. És un espai de cotreball per treballar per projectes, amb assessoraments creuats, mentoria i networking. El nou centre suposa un salt qualitatiu en molts aspectes que ja es porten a terme a Sant Feliu des de fa anys i també és una aposta per integrar serveis i facilitar-ne l’accés a la ciutadania.

Durant la jornada d’inauguració del nou centre es va fer la presentació dels espais, dels projectes que nodreixen Sant Feliu Innova i dels agents implicats, institucions, partenariat, exparticipants d’edicions anteriors i futurs col·laboradors del nou centre. Els participants a la visita han pogut veure com es desenvolupa l’activitat “STEAM, tecnologia i innovació educativa: disseny i impressió 3D + introducció a la robòtica” amb alumnat de 4t d’ESO de l’institut Martí Dot.

Conveni amb AGBAR

La jornada va donar cabuda a diversos actes de caire institucional: la inauguració del programa Yuzz Explorer d’enguany, la cloenda del Bis’17, i la signatura d’un conveni de col·laboració entre Aigües de Barcelona, amb l’assistència de l’alcaldessa accidental, Lidia Muñoz, i del director d’AGBAR, Ignacio Escudero. En l’acte es van presentar experiències de col·laboració entre Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Feliu, com el projecte de telelectura i fons de solidaritat per a famílies en risc d’exclusió. La directora d’Innovació i Coneixement d’AGBAR, Maria Monzó, també va presentar la ‘Sant Feliu Maker League 2018’, una iniciativa que permetrà l’impuls del desenvolupament de propostes per part d’emprenedors i emprenedores santfeliuencs amb un perfil ‘maker’.

L’Ajuntament assumeix el repte de la transformació cultural i organitzativa

El Ple municipal, el mes de maig, va aprovar la modificació de l’organigrama, la plantilla i el Catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament. Aquest acord es va assolir després d’un període de treball intens i de diàleg col·laboratiu amb tots els grups municipals i els sindicats, amb l’objectiu de desplegar l’estratègia de transformació cultural i organitzativa aprovada pel Ple el mes de març.

Aquestes modificacions tenen per objectiu, entre d’altres, simplificar i racionalitzar l’estructura organitzativa, l’estabilització, la reducció de la temporalitat i la tecnificació de la plantilla, tot gestionant el talent existent a l’organització i la captació de nou i fent acompanyament dels treballadors i treballadores.

El procés es governarà des de l’Oficina 2030, òrgan que es va crear al ple d’abril.

Es tracta d’un nou enfocament per avançar en la transformació de l’Ajuntament, establint un marc estratègic, objectius i línies d’actuació que han d’inspirar el desenvolupament a curt, mitjà i llarg termini d’una administració municipal àgil i propera, eficaç i eficient, adaptada a les necessitats actuals i futures del territori de Sant Feliu, de la ciutadania i del teixit empresarial i emprenedor.