471

juny 2018 | Sant Feliu de Llobregat

Actualitat

Panells mediambientals per conèixer la flora i la fauna dels parcs

La Policia Local organitza diverses jornades sobre seguretat

El 12 de maig va tenir lloc al parc Nadal la presentació de plafons sobre la flora i la fauna present a diferents parcs de Sant Feliu. Els panells mediambientals tenen per objectiu aportar informació a la ciutadania, i especialment als infants, sobre la flora i la fauna dels parcs, fent referència a la seva història. En cadascun dels panells hi ha la garsa com a element comú que permet perfilar un recorregut entre els diferents parcs, tot descobrint els costums d’aquest ocell emblemàtic de la nostra ciutat.

Els plafons estan instal·lats: als jardins del Palau Falguera, on es mostra com fa el niu la garsa; al parc Nadal on es destaquen aspectes rellevants de la seva cria; als jardins de la Torre del Roser en què es detalla la seva alimentació; i al parc d’Europa, on es poden consultar els seus hàbits a prop de basses d’aigua. Les il·lustracions han estat realitzades per Núria Feijoo i els textos, per l’ornitòleg Sergi Sales.

En els darrers mesos la Policia Local, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, ha fet diferents sessions sobre diversos temes relacionats amb la seguretat ciutadana. L’objectiu ha estat oferir recursos, consells i recomanacions que puguin ser útils a diversos col·lectius, des de comerciants fins a gent gran passant per persones propietàries d’animals.

Amb aquestes sessions informatives es dona resposta a les necessitats expressades en el darrer Consell Municipal de Seguretat, en què l’Ajuntament va agafar el compromís d’abordar les principals qüestions en matèria de seguretat que preocupen els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu.

Les escoles estrenen la cantata “Bon dia, Joana!”

Un total de 480 nens i nenes de les escoles de Sant Feliu van interpretar el passat 25 de maig la cantata infantil Bon dia, Joana! en el marc de l’acte Les Escoles Canten. Hi van participar el professorat de l’Escola Municipal de Música i els alumnes de tercer de primària de les escoles Falguera i Nadal, i de quart de primària de les escoles Arquitecte Gaudí, Josep Monmany, Miquel Martí i Pol, Pau Vila, Salvador Espriu, Mestral, Bon Salvador, Mare de Déu de la Mercè i Verge de la Salut. La narració va anar a càrrec del músic, cantautor i actor santfeliuenc Joan Dausà i ha estat musicada per Joan Josep Blay, professor de l’Escola Municipal de Música.

La nova cantata ha deixat pas a la que es va estrenar l’any 2013, Rosa Joana i les set magnífiques, coincidint amb l’any del centenari del naixement de la poetessa santfeliuenca Joana Raspall, i també està basada en poemes de l’autora.

De fet, la cantata Bon dia, Joana! també es construeix a partir de poesies de Joana Raspall, en aquesta ocasió, però, dedicades als valors i a l’expressió dels sentiments.

Joan Dausà s’ha implicat en la part literària de la cantata, escrivint-ne el guió. També s’ha tingut en compte la seva opinió i la del professorat de la ciutat en el moment de seleccionar els poemes. Precisament, Dausà ja ha treballat amb textos de l’obra de Joana Raspall en altres ocasions, per exemple, posant veu i música al poema Podries de l’escriptora santfeliuenca.

Tal com es fa des de fa anys, l’objectiu és que els infants de 3r i 4t curs de primària de totes les escoles de Sant Feliu es trobin per interpretar plegats les cançons, que prèviament han treballat en l’assignatura de música a les aules, acompanyats d’un conjunt instrumental format pel professorat de l’Escola Municipal de Música.

La cantata ha estat organitzada per l’Escola Municipal de Música, amb la col·laboració de les escoles de Sant Feliu i els Voluntaris del Casal Municipal de la Gent Gran.

Sant Feliu revalida per cinquè any el Segell Infoparticipa

L’Ajuntament de Sant Feliu ha rebut per cinquè any consecutiu el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB que avalua els webs municipals. D’altra banda, l’Ajuntament ha rebut dos premis pels seus esforços en la implantació de l’administració digital: el primer premi en els Reconeixements d’Administració electrònica a Catalunya i el primer premi en la categoria de municipis entre 20.000 i 50.000 habitants. Aquestes distincions, que entrega el Consorci de l’Administració Electrònica de Catalunya (AOC), premien diverses administracions públiques que destaquen en la implantació de l’administració digital en les seves organitzacions. L’acte de lliurament es va celebrar el 21 de març al Centre de Cultura de Contemporània de Barcelona (CCCB) en el marc del Congrés de Govern Digital Local.

Sant Feliu compta amb un nou centre d’acollida de menors

 

El mes de desembre passat va obrir les portes a Sant Feliu el nou centre d’acollida de menors Mirabolà. El centre forma part del desplegament d’aquest tipus d’equipaments per part de la Generalitat de Catalunya en tot el territori català per tal de fer front a l’increment de l’arribada de menors no acompanyats. Les instal·lacions tenen capacitat per acollir fins a 20 menors d’edat, que hi poden romandre de manera temporal durant 6 mesos fins a ser reallotjats o assignats a una família. L’Ajuntament col·labora de manera estreta amb la Generalitat i els gestors del centre, oferint una atenció integral a través dels diferents recursos que pot oferir l’Administració local per tal de garantir la integració del jovent.

 

Sant Feliu s’ofereix per acollir persones refugiades procedents

del vaixell Aquarius

 

L’Ajuntament i les entitats solidàries de Sant Feliu posen tots els recursos disponibles al servei del Govern i dels organismes governamentals per acollir el nombre de persones que es consideri convenient procedents del vaixell Aquarius. Així, la ciutat ja treballa en la planificació i l’organització de la rebuda d’aquestes persones refugiades, tenint en compte que la majoria no tindran recursos econòmics i jurídics ni habitatge.

Sant Feliu té llarga experiència en aquest àmbit des de fa 15 anys ja que des de la Creu Roja es gestiona l’arribada cada sis mesos de 18 persones que sol·liciten asil. El dispositiu d’acollida inclou suport psicològic, ensenyament de la llengua i de l’entorn, així com integració en la ciutat.

A Sant Feliu la Xarxa de Ciutat Acollidora és un espai de coordinació i treball format per entitats i organismes que treballen directament amb població nouvinguda al municipi. Neix fruit de la necessitat de complir la Llei 10/2010, del 7 de maig d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya. Aquesta llei regula els serveis d’acollida i la seva gestió, l’especialització de l’acollida, les competències, la planificació, la cooperació, la coordinació i el finançament.

L’objectiu és facilitar l’acollida i benvinguda a la nova ciutadania que arriba a Sant Feliu; fomentar un espai de coordinació entre entitats i administració per cobrir les necessitats de formació, optimitzar recursos i establir protocols d’actuació i derivació; potenciar l’oferta formativa per a persones adultes tenint en compte els tres principals blocs del circuit: competències lingüístiques bàsiques, coneixements laborals, de la societat catalana i del seu marc jurídic,  organització de les sessions d’acollida i establiment de les pautes de certificació de les formacions d’acollida.