471

juny 2018 | Sant Feliu de Llobregat

Ciutat

Al juliol es podrà creuar el riu a peu i amb bicicleta

A partir del 6 de juliol a la tarda els vianants i ciclistes podran travessar el riu Llobregat, mitjançant un nou gual inundable que connecta els marges del riu entre Sant Feliu i Molins de Rei, al marge esquerre, i Sant Vicenç dels Horts, al marge dret.

Es tracta d’una plataforma transitable de 4 metres d’amplada i 30 metres de longitud, que dona continuïtat a l’eix de vianants i bicicletes que ve al llarg del riu per relacionar-se amb els espais naturals, establint un nou enllaç amb els municipis veïns de l’altra banda del riu. Alhora es millora la connectivitat entre municipis amb la xarxa de camins del parc del riu Llobregat i es crea una nova ruta saludable, fomentant l’accessibilitat a punts d’interès natural com els aiguamolls de Molins de Rei.

Aquest gual està en un dels punts on la llera del riu és més estable, aigües avall del pont sobre el Llobregat entre la B-23 i l’A2, i uns metres aigües amunt de la confluència de la riera de Torrelles. Per comunicar el gual i la passarel·la amb les vies ja existents es construiran accessos sobre els talussos a banda i banda de la llera, que es completaran amb tasques en l’entorn natural. Aquesta nova inversió pública en el parc agrari té un cost de 745.364 €; cadascun dels tres ajuntaments n’aporta un 23% i la resta és assumit per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Nova passarel·la a la riera del Comerç

També s’ha construït una passarel·la per als vianants i ciclistes sobre la desembocadura de la riera del Comerç dins del terme de Sant Feliu. Aquest és un dels espais que el nostre municipi neteja sistemàticament, tot i ser una tasca responsabilitat de l’Agència Catalana de l’Aigua, per minimitzar els riscos derivats d’episodis de pluges intenses perquè ciutadans i ciutadanes puguin gaudir de les rutes, el paisatge i l’entorn natural únics del parc del riu Llobregat. L’import d’aquesta passarel·la ha estat de 241.458,65 € i ha estat finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona

 

El parc d’Europa s’amplia amb nous usos lúdics i esportius

Aquest any el parc d’Europa s’ha ampliat amb un espai de 8.550 m2 que limita amb Sant Just Desvern, l’escola Martí i Pol i el carrer de Roses. La parcel·la disposa de dos accessos, un des del carrer de Roses i un altre des del passeig del Comte de Vilardaga.

L’actuació, que es va fer durant el 2017, ofereix espais per a totes les edats amb usos lúdics i esportius, així com un espai de passeig. Aquesta zona disposa d’usos que no es troben a la resta del parc, però manté el seu caràcter rural. Així, l’espai disposa d’àrees de pràctica esportiva amb mobiliari fitnes i bicicletes estàtiques, una zona de lleure amb bancs, zones d’estada aïllades i zones amb taules de pícnic.

Un altre element del parc és una rèplica de la fita de terme que separava els límits dels termes parroquials i després municipals de Sant Just i de Sant Feliu. La pedra original data del segle XVII, i en un cantó hi ha una graella que simbolitza Sant Feliu i a l’altra una campana que és el símbol de Sant Just Desvern. La resta de l’espai compta amb nombrosos arbres i zones arbustives. El reg està format per una xarxa d’aspersors i també s’ha reforçat l’enllumenat amb la finalitat de millorar la seguretat del camí. Aquesta actuació ha tingut un cost final de 214.558,82 € (IVA inclòs).

La línia de bus L52 amplia el seu recorregut al Mas Lluí

La línia L52, que connecta l’Hospitalet amb Sant Feliu, ha ampliat i millorat el seu servei, arribant fins al barri de Mas Lluí i millorant la seva cobertura a Roses Castellbell, amb noves parades als carrers de Josep Ricart i Girona. Així es dona compliment al compromís del Pla de Mobilitat Urbana de contribuir a la sostenibilitat, a la integració i a la millora de la qualitat de vida. L’ampliació de la línia i la incorporació d’un vehicle més a la flota millora la connexió per als veïns i veïnes dels barris del Mas Lluí i de Roses Castellbell amb el tramvia a Consell Comarcal, Sant Joan Despí, Cornellà i l’Hospitalet de Llobregat, cada 20 minuts, en feiners, i cada 30 minuts, en dissabtes i festius.