471

juny 2018 | Sant Feliu de Llobregat

Ciutat

El barri de la Salut canvia d’imatge

En els darrers mesos el barri de la Salut ha viscut una millora important amb la reforma integral de la plaça i dels carrers que l’envolten. A més s’ha creat un mural a la mateixa plaça en reconeixement al moviment veïnal dels anys 70. A aquestes millores cal afegir les que s’han fet al pont que uneix la Salut i Can Maginàs, fent accessible la circulació de persones entre ambdós barris.

També ha canviat la fesomia del barri per la carretera de la Sànson i per la pineda de la Salut. Aquest espai públic situat al costat de l’escola bressol Fàbregas i del Roserar connecta amb el parc de la Vall del Cerdanet i és un pòrtic d’entrada al Parc Natural de la Serra de Collserola. Sant Feliu disposa així d’un nou espai verd del què pot gaudir tota la ciutadania, i especialment per la seva proximitat els veïns i veïnes de la Salut, Can Maginàs, les Grases i Can Calders.

El camí per fer realitat la reforma del barri es va iniciar a finals de 2012, amb la reivindicació al ple de l’Associació de Veïns que va comptar amb la unanimitat de tot el consistori per tirar-la endavant. El projecte va disposar d’aportacions de veïns i veïnes del barri. El resultat ha estat una nova plaça, més gran, oberta i accessible.

 Ara la plaça és un espai públic sense barreres arquitectòniques, s’han ampliat i distribuït millor els jocs infantils amb un gronxador per a infants amb discapacitats, s’ha fet un millor aprofitament dels bancs i dels espais de descans que són molt utilitzats, s’han millorat l’arbrat i les zones verdes i s’ha conservat una part del porxo per resguardar-se del sol a l’estiu. El pressupost de la reforma de la plaça ha estat d’1.307.302,89 € (IVA inclòs).

Un mural en reconeixement al moviment veïnal

El dissabte 26 de maig es va inaugurar a la plaça de la Salut el mural de 400 m2 dedicat al moviment veïnal dels anys 70 que ha pintat l’artista valencià Escif, que va ser escollit després d’un procés de selecció de 8 mesos, amb una convocatòria internacional. El mural, que ha estat iniciativa de l’Ajuntament i ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Contorno Urbano, simbolitza la lluita de les entitats veïnals que, fa 40 anys, van aconseguir la construcció de serveis bàsics, com l’ambulatori, escoles, etc.

 

Foto: Fundació Contorno Urbano