449

juliol 2013 | Sant Feliu de Llobregat

Des d’aquest estiu els patis de les escoles s’obren a la ciutadania

Es tracta d’un projecte pilot que s’inicia en tres escoles

 

Els patis de les escoles públiques de primària Arquitecte Gaudí, Salvador Espriu i Josep Monmany estan oberts de l’1 al 31 de juliol, en horaris de 10 a 14 h i de 17 a 21 h; i de l’1 al 31 d’agost, en horari de 17 a 21 h. L’horari d’obertura dels patis anirà variant en funció de l’època de l’any i es comunicarà oportunament a les cartelleres de  les escoles. Es tracta d’una nova iniciativa impulsada per l’Ajuntament per tal de posar a l’abast de la ciutadania i, en especial dels infants i joves, espais per al joc i la pràctica esportiva en una àmplia franja horària.

El projecte, sota el nom de “Patis oberts”, es posa en marxa de forma experimental durant els mesos d’estiu només en tres escoles, tot i que la voluntat de l’equip de govern és que estigui vigent tot l’any durant els caps de setmana i en períodes de vacances escolars en tots els centres escolars.

La iniciativa s’inclou en el marc del Pla Local de Convivència i del Pla Educatiu d’Entorn per donar resposta a les diferents necessitats que infants, joves i població adulta tenen a l’hora de compartir espais públics oberts.

Per tal de garantir la seguretat dels infants i joves que utilitzin els patis i, alhora per preservar el manteniment dels equipaments educatius, hi hi ha personal responsable encarregat de supervisar les instal·lacions.

D’altra banda, l’Ajuntament ha establert una normativa d’ús per assegurar la bona utilització dels espais.

 

 

 

Inauguració del nou edifici de l’escola Xamfrà Sant Miquel

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, acompanyats d’altres representants municipals i autoritats, van inaugurar l’1 de juny la rehabilitació de l’edifici de l’escola Xamfrà Sant Miquel. L’acte va incloure una jornada de portes obertes adreçada especialment als alumnes i les seves famílies.

Els joves que es formen a l’escola van estrenar al setembre passat el nou edifici del centre, que està ubicat a la riera de Pahissa, 3. L’obra va suposar l’enderrocament de les parets interiors i la redistribució dels espais de les quatre plantes de l’immoble.

L’actuació, amb un cost de més d’1.795.000 €, ha estat finançada a través del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local atorgats pel Govern central.