449

juliol 2013 | Sant Feliu de Llobregat

breus

M. Antònia Hernàndez Subirachs, al Palau Falguera

L’artista santfeliuenca Maria Antònia Hernàndez Subirachs va exposar les seves pintures al Palau Falguera del 7 al 30 de juny. Amb l’exposició “Si us sentís, jo emmudiria” ha volgut retre homenatge a tres personatges femenins que al segle XIX van contribuir a obrir camins de llibertat i de reconeixement vers les dones en moments en què ocupaven un lloc secundari en la societat. Les dones a qui l’autora ha fet un reconeixement són les cantants d’òpera Maria Malibran (1808-1836) i Pauline Viardot-Garcia (1821-1910) i la pianista i compositora Clara Schuman (1819-1896).

Els barris es vesteixen de festa

Els veïns i veïnes de Can Maginàs, la Salut i Falguera, així com els del carrer de Joan de Batlle han viscut en els mesos de maig i juny les festes majors del seu barri. Les celebracions han estat marcades per activitats populars per a tots els públics organitzades amb la participació de les entitats de cada barri i el suport de l’Ajuntament. Les propostes han convidat la ciutadania a sortir al carrer i a gaudir de l’ambient lúdic i festiu.

Setmana de la Gent Gran

Del 16 al 30 de juny es va celebrar la XXI Setmana de la Gent Gran, amb un programa variat de més d’una desena d’actes, com representacions teatrals, espectacles musicals, xerrades, tertúlies, balls i activitats esportives, entre altres. Un dels principals objectius de la Setmana és donar a conèixer la feina que les persones grans de la ciutat han dut a terme en els tallers organitzats per aquest col·lectiu. Al llarg de l’any, al voltant de 500 persones han participat en algun dels diferents tallers.

200 alumnes participen en la III Trobada de Comitès Ambientals d’Alumnes

Uns 200 alumnes de primària i secundària de 12 centres que formen part del programa Agenda 21 Escolar van participar el 4 de juny en la tercera TROCAMBA (Trobada de Comitès Ambientals d’Alumnes) celebrada al Palau Falguera on van treballar el consum responsable i l’alimentació ecològica i de proximitat. A més, van intercanviar experiències sobre sostenibilitat i van participar en diversos tallers.

El grup de ball Ginger Up triomfa en el Concurs de Joves Talents

El grup de ball Ginger Up va resultar el guanyador de la segona edició del Concurs de Joves Talents, que es va celebrar el 31 de maig a la plaça de la Salut. La música de la formació Extrapolar va obtenir el segon premi i el ballarí i coreògraf Loewe va quedar en tercera posició. En el concurs, impulsat des del Projecte d’intervenció integral als barris de Can Calders i la Salut i el Casal de Joves, van participar onze grups i solistes en diferents modalitats com ara ball, música o màgia, entre altres. El premi per als guanyadors és la realització d’un videoclip promocional i la possibilitat de fer diverses actuacions durant l’any.

La Fira de la Solidaritat reclama el dret a una vida digna

Sota el lema “Pel dret a una vida digna”, la IX Fira de la Solidaritat es va centrar en l’exigència del dret a l’alimentació. La jornada, celebrada l’1 de juny a la plaça de la Vila, va incloure tallers infantils, una gimcana sobre el recorregut dels aliments, així com una mostra de les entitats solidàries de Sant Feliu sobre els projectes de cooperació i sensibilització que desenvolupen. A la fira, també es van vendre productes i es van fer degustacions de cuina d’altres països. La celebració va acabar amb una tabalada i una exhibició de foc solidàries a càrrec dels Diables de la Salut, els Tabalers de la Garsa i els Petardons i Petardones de Can Calders.

El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat, per la integritat de la comarca

El Consell d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat va signar el 5 de juny una declaració en defensa de la integritat territorial de la comarca. La declaració, signada per tots els ajuntaments, excepte el de Castelldefels, defensa la continuïtat del Consell Comarcal. A més, en el ple de juny es va aprovar per unanimitat una moció de suport a la unitat històrica, territorial, social, cultural i econòmica de la comarca.

10è aniversari de les Tertúlies d’Art

 

La Biblioteca Montserrat Roig va celebrar l’11 de juny els deu anys de les Tertúlies d’Art amb un acte a la Torre del Roser en què va participar l’Escola Municipal de Música. També es va fer un recital poètic i es va crear una obra d’art en directe a càrrec de Manel Plana. Les Tertúlies d’Art són una activitat dedicada a les arts plàstiques que se celebra cada segon dimarts de mes, amb el suport del Cercle de Belles Arts. En aquests deu anys s’han celebrat 112 sessions, per on han passat un total de 2.244 persones. Les sessions són obertes a tothom.

Els gegants de l’ACF celebren els 25 anys, amb un homenatge a Nona

Els geganters i geganteres de l’Agrupació Cultural Folklòrica (ACF) van commemorar al maig el 25è aniversari de la colla i van retre homenatge a Josep Cardona, conegut com a Nona, artista polifacètic vinculat al grup teatral Els Comediants, que va construir alguns dels gegants i gegantons de l’ACF. El programa d’actes va incloure també una cercavila de gegantons, un espectacle d’animació i la representació del conte Els gegants de l’ACF. També es va fer una trobada de gegants amb les figures d’arreu de Catalunya creades per Josep Cardona.