449

juliol 2013 | Sant Feliu de Llobregat

Inaugurada la remodelació de la riera de la Salut

El divendres 31 de maig es va inaugurar la remodelació de la riera de la Salut, en el tram comprès entre els carrers de Sagrament i Can Calders. La riera ha estat totalment reurbanitzada per esdevenir un ampli passeig central amb vegetació. L’espai inclou zones d’ombra i espais per al descans i el lleure, amb arbres i gespa. També hi ha una zona de jocs per a la gent gran i un carril bici.

La reurbanització de la riera de la Salut i del carrer del Sagrament és una de les actuacions urbanístiques més importants del Projecte d’intervenció integral als barris de Can Calders i la Salut, que es va iniciar l’any 2006 amb els objectius de millorar les condicions dels barris, crear equipaments i serveis i dinamitzar l’activitat econòmica, cultural i social de la zona.

L’actuació ha afectat una superfície de prop de 7.000 m2 i ha tingut un cost de més d’1,4 milions d’euros, finançats per la Llei de barris. L’obra ha permès donar una imatge de continuïtat i unitat a la riera, alhora que suposa una millora en la connexió i la mobilitat entre els dos barris. L’actuació a la zona es completarà amb el nou equipament multifuncional que s’està construint a l’espai de l’antiga fàbrica de les Tovalloles, que permetrà ampliar la zona verda i completar l’espai.

La inauguració es va iniciar amb diverses activitats lúdiques adreçades a tota la ciutadania. Així, hi va haver diversos jocs i tallers per a infants, una tabalada a càrrec dels Diables de la Salut, una exposició de fotografies històriques i la projecció d’un vídeo on es va poder veure la futura imatge de l’equipament multifuncional que s’està construint a l’espai de l’antiga fàbrica de les Tovalloles.