449

juliol 2013 | Sant Feliu de Llobregat

L’Equip de Govern ret comptes

dels dos anys de mandat


L’11 de juny, coincidint amb els dos anys de mandat a l’Ajuntament, l’Equip de Govern (ICV-EUiA-ISF i CiU) va fer valoració i va repassar les línies de treball engegades i els projectes executats fins ara. L’alcalde de la ciutat, Jordi San José, va fer un balanç positiu del seguiment del Pla d’actuació de mandat, full de ruta del Govern municipal fins al 2015, i va subratllar la prioritat que el seu govern concedeix a la transparència en la gestió, així com a la participació de la ciutadania en la presa de decisions. Un altre dels eixos claus del mandat és vetllar per la igualtat d’oportunitats i la cohesió social.

La primera tinenta d’alcalde, Rosa Maria Martí, va destacar algunes de les iniciatives posades en marxa aquesta legislatura en els àmbits de participació i transparència, com ara la figura del regidor i regidora de barri, i va valorar positivament que el web de l’Ajuntament hagi assolit el 100% en transparència, segons un estudi de la UAB.

La implantació de criteris d’equitat i tarifació social en serveis municipals com les escoles bressol és un altre dels punts remarcats per l’Equip de Govern. Pel que fa a les actuacions urbanístiques, la principal obra en aquests dos anys ha estat la finalització de la reforma d’un tram de la riera de la Salut, actuació inclosa en el marc del Projecte d’intervenció integral als barris de Can Calders i la Salut. En aquest temps, l’Ajuntament també ha apostat per l’execució d’obres de manteniment de l’espai públic.

 

Es publica detallada la liquidació del pressupost 2012

L’Equip de Govern ha fet pública la liquidació del pressupost 2012 al web municipal. És la primera vegada que l’Ajuntament dóna comptes, més enllà del ple, dels resultats econòmics, així com dels compromisos que s’havien marcat en cadascuna de les àrees municipals.

L’exercici ha estat marcat per l’aplicació del Pla de sanejament, aprovat l’abril de 2012 amb l’objectiu d’eixugar el dèficit d’1,66 milions d’euros acumulat en els anys 2011 i anteriors, garantint el manteniment dels serveis a la ciutadania i incrementant les polítiques socials. El resultat econòmic ha estat valorat força positivament en tancar-se el 2012 amb un resultat pressupostari de 2,1 milions d’euros en positiu (401 mil

euros efectius) i amb un romanent de tresoreria negatiu de 670 mil euros. En la segona meitat del mandat es continuarà en l’escenari del Pla de sanejament però s’intentarà ajustar la fiscalitat al cost de la vida.

Pel que fa a les inversions fins al 2015, l’ampliació de la Biblioteca Montserrat Roig amb l’espai que actualment ocupa l’Arxiu Municipal, la remodelació del Mercat Municipal, del Casal de Joves i de la Piscina de l’Escorxador són les principals actuacions previstes. A més, es treballarà en el reforç dels plans d’ocupació.

www.santfeliu.cat/pressupost/2012

Debat de política municipal

Amb ocasió dels dos primers anys de mandat, Ràdio Sant Feliu i el diari digital Fet a Sant Feliu van organitzar un debat sobre política municipal entre els representants dels diferents partits que es va celebrar el passat 25 de juny a l’Auditori del Palau.