468

maig 2017 | Sant Feliu de Llobregat

Actualitat

Comencen les obres d’ampliació i millora del CAP El Pla

El mes de maig s’han posat en marxa les obres de millora del Centre d’Atenció Primària (CAP) El Pla. Les millores consisteixen en una ampliació dels espais per acollir el trasllat del servei de diagnòstic per la imatge (ubicat en l’actualitat al CAP Rambla), i també per traslladar el Centre de Salut Mental d’Adults (ara situat al centre Pins d’Or). Amb motiu de les obres, des del 15 de maig l’atenció pediàtrica i el servei d’urgències nocturnes (de 20.30 a 24 h) i de cap de setmana, s’han traslladat al CAP Rambla. La finalització de les obres està prevista per finals de 2018. El projecte preveu la construcció d’un edifici de dues plantes adjacent a l’actual, que tindrà uns 850 m2 de superfície. Els dos blocs estaran comunicats i hi haurà un gran pati interior entre ells. A més, amb motiu de les obres es redistribuirà l’àrea de l’aparcament i els espais exteriors. L’actuació té un cost de 2.275.131 €.

Posteriorment a aquestes obres l’Ajuntament continuarà reclamant les millores del CAP Rambla.

Alumnes francesos i italians visiten Sant Feliu en el marc del programa Erasmus+

Alumnes de l’institut francès Lycée Le Bourget i de l’Istituto d’istruzione superiore Raffaele Piria d’Itàlia van compartir experiències a finals d’abril amb els nois i noies del Centre Xamfrà Taller Sant Miquel, dedicat a la formació de joves d’entre 16 i 21 anys que tenen necessitats educatives especials. La trobada es va emmarcar en el projecte internacional d’intercanvi educatiu Erasmus+, en què els tres centres participen en un projecte sobre intel·ligència emocional. Els alumnes van ser rebuts el 24 d’abril a la Sala dels Àustria del Palau Falguera per l’alcalde, Jordi San José, i la regidora Lourdes Borrell. Fruit del programa, a l’octubre es farà una trobada dels participants a l’institut de Le Bourget, i a la primavera de 2018, en terres italianes.

El 10 de juny s’inaugura la Biblioteca, remodelada i ampliada

La Biblioteca Montserrat Roig, que des de gener de 2016 oferia els seus serveis des de la Torre del Roser a causa de les obres de remodelació i ampliació de l’equipament original, va deixar d’atendre el públic el 3 d’abril. L’aturada del servei ha respost a la necessitat de fer les feines de trasllat de tot el material (llibres, música, revistes, diaris, etc.) fins a les noves instal·lacions de la Biblioteca que entraran en funcionament el 12 de juny, dos dies després de la inauguració. Tot i que el servei bibliotecari ha estat tancat, es va habilitar una aula d’estudi a la planta baixa del nou edifici de la Biblioteca, que ha estat accessible des dels jardins de la Torre del Roser.

Sant Feliu fa una acció contra l’homofòbia, la lesfòbia, la transfòbia i la bifòbia

Es crea un protocol d’actuació contra les agressions sexistes en festes

El 17 de maig, coincidint amb el Dia Internacional contra l’homofòbia, la lesfòbia, la transfòbia i la bifòbia, l’Ajuntament va dur a terme una acció reivindicativa, per tal de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania sobre la importància de respectar totes les persones, al marge de la seva sexualitat. L’acció va consistir en pintar amb els colors de l’arc de San Martí el pas de vianants que hi ha en la confluència dels carrers de Vidal i Ribas amb Pi i Margall, al barri Centre. Aquests colors formen la bandera coneguda com “de la llibertat”, un símbol del moviment LGBTI a favor del respecte a la diversitat, la inclusió, i l’esperança. Amb l’acte, impulsat des del Programa de Dones i Polítiques d’Igualtat, es va voler defensar els drets de lesbianes, gais, transgèneres, intersexuals, bisexuals i transsexuals amb l’objectiu d’evitar les situacions de discriminació i violència contra aquests col·lectius, i alhora assegurar que arreu es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

Coincidint amb les Festes de Primavera, es va posar en marxa com a prova pilot un protocol d’actuació contra les agressions sexistes en contextos festius populars que el Consell Municipal de les Dones i l’Ajuntament han creat per garantir la seguretat i promoure el respecte entre homes i dones durant actes festius. El protocol, que estableix com actuar en el cas que es detectin agressions sexistes, s’adreça a tothom, però especialment a les persones que estan involucrades en esdeveniments festius que disposen de servei de bar. El protocol planteja la necessitat de fer una intervenció conjunta i transversal que garanteixi la implicació tant del personal tècnic municipal com de les entitats ciutadanes, del personal de seguretat, de la gent que serveix consumicions darrere les barres en festes, o del voluntariat de la Creu Roja, per evitar i denunciar les agressions sexistes. En aquest sentit, abans de les festes es van fer sessions formatives a aquests col·lectius.

L’app de seguretat ciutadana incorpora la localització de persones vulnerables

Reunió del Consell de Seguretat del passat 24 de maig.

La localització de persones a través del mòbil és un nou servei que des de l’1 de juny s’ha incorporat a l’app de seguretat ciutadana que ja fa més de dos anys que funciona a Sant Feliu i que s’ha estès a altres municipis del Baix Llobregat.

La nova funcionalitat permetrà localitzar persones en situació de risc a través del seu dispositiu mòbil. Es tracta d’un servei especialment recomanat en casos de menors; persones amb diferents graus de dependència, trastorns cerebrals, discapacitats o trastorns mentals, i persones en situació de vulnerabilitat. Per fer-ne ús, tant la persona que sol·licita activar un protocol de cerca com la persona buscada han de tenir instal·lada l’app de seguretat ciutadana i estar registrats. Cal sol·licitar el servei a la Policia Local (c. Eugeni d’Ors, 3).

El II festival solidari “Tenim fam!” recull 1.700 kg d’aliments

El Casal de la Gent Gran va ser l’escenari on el 22 d’abril es va celebrar la segona edició del festival solidari “Tenim fam!”. L’esdeveniment, impulsat pel santfeliuenc Antonio Caballero, va aconseguir recollir 1.700 kg d’aliments que es van repartir a la Creu Roja i a les parròquies Sant Joan Baptista i Sant Llorenç, de Caritas. La quantitat d’aliments recollits supera en 600 kg els aconseguits en la primera edició. El festival va incloure l’actuació de prop d’una quinzena de grups, entitats i persones a títol individual que van col·laborar en la iniciativa solidària. L’entrada era aportar algun producte alimentari.

Es revalida per quart any el

Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència del web municipal

 L’alcalde va recollir el guardó en un acte al Campus de la UA.

L’Ajuntament ha rebut, per quart any consecutiu, el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que avalua els webs municipals. L’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, va rebre el 19 d’abril el guardó en un acte celebrat a l’edifici del Rectorat del Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En el cas de Sant Feliu, el web municipal ha rebut una alta puntuació per rebre el segell, però en aquesta ocasió ha complert el 98,08% dels indicadors avaluats, a diferència de l’any passat que va arribar al 100%.

L’XI Fòrum de Treballs de Recerca distingeix cinc alumnes de Sant Feliu

 

Cinc alumnes de segon de Batxillerat de la ciutat van resultar reconeguts en l’onzena edició del Fòrum de Treballs de Recerca del curs 2016-2017 en què participen cada any alumnes dels centres de secundària de Sant Feliu i Molins de Rei. Els infants distingits van ser: Alejandro Hurtado Martínez (col·legi Bon Salvador), Pau Sallent Jurado (institut Martí Dot), Helena Alemany Martínez (Escola Mestral), Joel Diéguez Vilà (col·legi Verge de la Salut) i Pau Ramos Gordillo (institut Olorda). L’acte de lliurament dels premis es va fer el 26 d’abril a l’Auditori del Palau Falguera.

Nova temporada dels “Jocs al carrer” per a infants

 

El 6 de maig es va posar en marxa un any més el projecte “Jocs al carrer” que ofereix activitats gratuïtes per a infants d’entre 0 i 6 anys i les seves famílies a l’exterior del Centre Cívic Les Tovalloles. La iniciativa, que l’Ajuntament va engegar l’any 2011 en el marc del projecte Treball als Barris, i que cada edició estava dinamitzada pels animadors i animadores socioculturals de la Casa d’Oficis, serà en aquesta nova temporada una activitat organitzada i dirigida pel Club d’Esplai Diversitat Lúdica, amb el suport municipal.

L’activitat mantindrà el format habitual i els infants podran utilitzar els mateixos materials de joc que en les anteriors edicions. Es canvien però els horaris, ja que ara les sessions es faran els dissabtes, d’11 a 13 h, i els dimarts, de 17 a 19 h.