457

març 2015 | Sant Feliu de Llobregat

Sant Feliu ja té un Pla d’equipaments públics que defineix les actuacions inversores fins a l’any 2022

Sant Feliu ha fet un nou pas endavant en la planificació del futur de la ciutat. En el ple de gener es va aprovar el Pla director d’equipaments 2012-2022, que recull les necessitats del municipi en matèria d’equipaments, tenint en compte la situació actual i fent una previsió sobre les necessitats futures. El Pla es va aprovar amb els vots a favor d’ICV-EUiA-ISF, CiU i PP, i l’abstenció del PSC.

El document conclou que Sant Feliu no presenta dèficits importants en equipaments i que es compleixen els estàndards per a un municipi de les seves característiques. S’evidencia però la necessitat de reorganitzar certs espais, millorar-ne l’accessibilitat i incorporar sistemes d’estalvi, eficiència energètica i noves tecnologies.

Es defineixen una vintena de possibles actuacions com l’ampliació i renovació de la Biblioteca i la reforma del Mercat Municipal i del Casal de Joves, projectes que l’Equip de Govern ja va anunciar dur a terme en el Pla d’inversions del mandat i dels quals properament s’iniciaran les obres. D’altra banda, el Pla recull certes aspiracions de Sant Feliu com la necessitat de tenir un espai escènic teatral, un centre d’interpretació de la història local, una escola oficial d’idiomes i una escola d’hostaleria. A més, davant la previsió de l’envelliment de la població, es constata la necessitat de potenciar els

 

habitatges tutelats. En el camp esportiu, es proposa completar el Parc Esportiu de les Grases i dotar el Complex de Piscines de pistes de pàdel.

El pla és un document de planificació orientatiu que s’anirà avaluant i actualitzant periòdicament atenent a possibles canvis socials, demogràfics o econòmics que es puguin donar a la ciutat.

Un procés obert a la ciutadania

El procés d’elaboració del Pla director d’equipaments es va iniciar l’any 2010, amb l’encàrrec d’un estudi a la Diputació de Barcelona. La redacció del document ha passat per diferents fases que han inclòs l’inventari del sòl i dels equipaments; la diagnosi dels espais i dels serveis que s’ofereixen i, per últim, la definició de propostes. L’Ajuntament va presentar la diagnosi inicial del Pla el març de 2012 i, posteriorment, al febrer de 2013, en va presentar les conclusions. A més, al llarg dels anys 2013 i 2014 els consells sectorials municipals, ens de consulta integrats per representants del teixit social i associatiu, han participat en el debat per concretar i prioritzar les actuacions.