455

novembre 2014 | Sant Feliu de Llobregat

El reportatge

El Centre Cívic Les Tovalloles culmina la reforma de Can Calders i la Salut

Un miler de persones van assistir a la inauguració i a la jornada de portes obertes de l’equipament.

Sant Feliu disposa des de primers d’octubre d’un nou equipament municipal a la riera de la Salut, el Centre Cívic Les Tovalloles. Amb la posada en marxa de l’espai es posa pràcticament punt i final a les actuacions impulsades en el marc del Projecte d’intervenció integral als barris de Can Calders i la Salut, que es va iniciar l’any 2006 i que finalitzarà al desembre. Es culmina també la remodelació de la riera de la Salut, eix vertebrador dels dos barris que s’ha convertit en un passeig amb espais per al descans, zones verdes i, ara també, un equipament a l’abast de tothom.

El nou centre cívic, construït sobre els terrenys que ocupava l’antiga fàbrica de les Tovalloles, neix amb la voluntat de ser un equipament multifuncional i intergeneracional, com un punt de trobada dels veïns i veïnes i de les entitats dels barris. L’edifici és la seu de diferents associacions que comparteixen despatxos i sales de reunions. També

 

 s’hi ha instal·lat el Servei Local de Català i el Centre de Normalització Lingüística, que ocupen diverses aules de la primera planta. Alhora, el Club d’Esplai Diversitat Lúdica s’ha traslladat a les noves instal·lacions on disposa d’aules taller per dur a terme la seva activitat d’educació en el lleure. La gent gran també té un espai a la planta baixa, concebut per al descans, la lectura o altres activitats.

L’edifici destaca per tenir una gran sala d’actes amb capacitat per a 250 persones i una aula amb equipament informàtic per a la realització d’activitats de tecnologia i innovació. L’objectiu és que l’equipament aculli en un futur propostes de difusió cultural (xerrades, exposicions, presentacions, etc.), així com cursos de formació o altres activitats d’interès per a la ciutadania.

L’edifici, que disposa de connexió Wi-Fi gratuïta en tots els espais i a l’exterior, és accessible a les persones de mobilitat reduïda i incorpora sistemes d’estalvi energètic.

 

Sant Feliu agraeix a Pasqual Maragall la transformació dels barris

L’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, va visitar el 26 d’octubre Sant Feliu per conèixer de primera mà la gran transformació urbanística a Can Calders i la Salut, ja que el Projecte d’Intervenció Integral als barris va ser impulsat i aprovat pel primer Govern tripartit de la Generalitat, sota la presidència de Maragall. Pasqual Maragall va ser rebut per l’alcalde, els portaveus dels partits polítics, així com pels anteriors alcaldes de la ciutat.

D’esquerra a dreta, Àngel Merino, Francesc Baltasar, Rosa Maria Martí, Diana Garrigosa, Pasqual Maragall, Jordi San José, Lourdes Borrell i Juan Antonio Vázquez.