454

juliol 2014 | Sant Feliu de Llobregat

Els Padres reben la Rosa de la Ciutat per la seva tasca educativa

La Congregació Sant Pere Ad Vincula va viure el 27 de juny un acte d’agraïment en reconeixement a la tasca educativa i social duta a terme des de l’any 1913 a Sant Feliu i, en especial, a través del col·legi Verge de la Salut. L’acte, celebrat a les instal·lacions de l’escola, va ser obert a la ciutadania i a la comunitat d’exalumnes del centre. En el marc de la jornada, l’Ajuntament va lliurar a la congregació la Rosa de la Ciutat, distinció municipal creada per premiar els mèrits o tasques realitzades per una persona física o jurídica.

L’AMPA, així com els treballadors i treballadores de l’escola Verge de la Salut van sol·licitar a l’Ajuntament que atorgués la Rosa de la Ciutat a la Congregació Sant Pere Ad Vincula en considerar que durant el segle que han gestionat el col·legi, més conegut com “els Padres”, han estat sempre a disposició de la ciutadania de Sant Feliu i han contribuït a la formació de molts santfeliuencs i santfeliuenques fent ús d’un “tarannà senzill, obert i acollidor”.

 

El reconeixement a la congregació es produeix quan es compleixen 101 anys de la gestió del centre educatiu a Sant Feliu per Sant Pere Ad Vincula. A més, coincideix també amb la decisió de la congregació de cedir la gestió de l’escola a la Fundació Narcís Jubany, que s’encarregarà del centre a partir del curs vinent.

La Congregació Sant Pere Ad Vincula es va fundar l’any 1839 a Marsella amb la voluntat d’acollir els joves amb necessitats de protecció i assistència social d’aquesta ciutat francesa. Des d’allà es va anar estenent a altres països i l’any 1889 va crear l’asil Duran a Barcelona per ajudar a la reinserció dels joves de famílies desestructurades. L’any 1913 la Congregació va arribar a Sant Feliu on va obrir un centre que rebria el nom de “Vila de la Salut” i que oferia una atenció diferent a alguns dels joves de l’asil de Barcelona, els quals també rebien ensenyament. Finalment, a la dècada dels 60, el centre va esdevenir un col·legi de primària i secundària. Des de l’any 1973, el centre és mixt i actualment acull prop de mil alumnes d’entre 3 i 18 anys.

 

Turisme a Sant Feliu amb el Trambaix

El 18 de juny es va presentar la campanya “Fes turisme amb el Tram!”, que té com a objectiu promoure els principals atractius turístics de la comarca per on passa el Trambaix. La iniciativa està impulsada pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat juntament amb el Trambaix i els ajuntaments de Cornellà, Esplugues, Sant Feliu, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

La campanya ofereix descomptes per a les persones usuàries del Trambaix i promocions especials per a famílies, coincidint amb l’Any Internacional de Turisme Familiar. Entre les propostes turístiques de la campanya s’ofereix la possibilitat de visitar el Palau Falguera i de descobrir la ruta modernista de Sant Feliu. També hi ha visites al Museu de les Matemàtiques de Cornellà o al Museu de Can Tinturé i La Rajoleta d’Esplugues, el Centre Jujol Can Negre de Sant Joan Despí o l’edifici Walden de Sant Just Desvern.

Més informació: www.turismebaixllobregat.com/tram