454

juliol 2014 | Sant Feliu de Llobregat

esports

317 persones es mullen per l’esclerosi múltiple a les piscines municipals

Un total de 317 persones es van banyar el 13 de juliol a les piscines municipals per donar suport a la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple, promoguda per la Fundació Esclerosi Múltiple des de fa 21 anys.

 Els voluntaris i voluntàries van nedar per aquesta causa solidària 373.860 metres i es van recaptar 889,50 euros. L’objectiu de la campanya és sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta malaltia que pateixen més de 40.000 persones a tot l’Estat espanyol i recaptar fons per crear serveis per a les persones afectades, millorar l’atenció sociosanitària que reben i promoure la investigació mèdica.

Al Complex Municipal de Piscines, 154 persones van nedar 141.810 metres en solidaritat amb els malalts d’esclerosi múltiple i es van recaptar 587,40 euros entre la venda de material i les donacions. A la Piscina de l’Escorxador van participar en la iniciativa 163 persones que van nedar 232.050 metres i la recaptació va ser de 302,10 euros. En l’intent de batre el rècord de persones que es llancen simultàniament a la piscina per una causa solidària hi van participar 293 persones.

Sant Feliu participa en el Mulla’t per l’esclerosi múltiple des de l’any 1995. L’activitat està organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple i l’Ajuntament, amb la col·laboració del Voluntariat de Sant Feliu i el Complex Municipal de Piscines.

 

 

Sant Feliu, aparador del millor futbol de base amb la 5a Festa del Futbol Català

El Pavelló Municipal d’Esports Andrei Xepkin i els camps de futbol de les Grases van acollir del 13 al 15 de juny la 5a Festa del Futbol Català, en què es van disputar 44 partits de les finals dels Campionats de Catalunya de Futbol i de la Copa Catalunya de Futbol Sala. Hi van participar al voltant d’un miler de jugadors i jugadores de més d’una vintena de clubs esportius catalans, entre els quals es troba la Peña Recreativa de Sant Feliu.

La Festa del Futbol Català és una iniciativa impulsada per la Federació Catalana de Futbol que es va posar en marxa l’any 2010. Des d’aleshores s’ha celebrat cada any en una localitat diferent de Catalunya amb l’objectiu de fer una gran festa esportiva en un únic cap de setmana on s’integren les finals dels Campionats de Catalunya de Futbol i la Copa Catalunya de Futbol Sala. En les finals hi participen només els equips que han superat totes les fases prèvies d’aquestes competicions. En l’organització de l’edició de Sant Feliu, que va rebre més de 5.000 visitants per seguir les finals, van col·laborar l’Ajuntament i el Futbol Club Santfeliuenc.

Campanya “Joc net”

Tal com s’ha fet en les competicions de lliga, tots els equips participants en les finals i eliminatòries van sortir al camp abans d’iniciar els partits amb la bandera del “Joc net” que promou els valors de respecte i bon comportament tant dins com fora dels terrenys de joc. La iniciativa s’inclou en el marc de la campanya “Respecteu la nostra il·lusió” impulsada el mes de març passat per la Federació Catalana de Futbol.

 

L’Espanyol celebra el XII Fòrum de la Fundació a Sant Feliu

L’Auditori del Palau Falguera va acollir el 30 de juny la XII edició del Fòrum Fundació, un espai de reflexió, opinió i debat sobre diferents temàtiques d’interès general vinculades al món de l’esport i, específicament, al futbol, impulsat pel Reial Club Esportiu Espanyol. El fòrum, sota el lema “Glòria als herois”, va comptar amb la participació de l’alcalde de la ciutat, Jordi San José; el president del RCD Espanyol, Joan Collet; el vicepresident, Antoni Fernàndez Teixidó; l’entrenador del primer equip, Sergio González, i els exjugadors blanc-i-blaus Eloy Pérez, Manolo Serrano i Moisés Hurtado. També hi van ser presents els nens i nenes de la Xarxa d’Escoles de Futbol de l’Espanyol de Sant Feliu i Sant Cugat del Vallès, socis de la Fundació, de la Penya Blanc-i-Blava de Sant Feliu i de l’Escola RCDE.

En aquesta XII edició del Fòrum Fundació els ponents van exposar les seves experiències en l’àmbit futbolístic i, més concretament, en el RCD Espanyol. Amb aquesta iniciativa, la Fundació compleix el seu objectiu fundacional de projectar la imatge del club mitjançant conferències i altres activitats anàlogues destinades a fomentar la formació integral de tot aficionat a l’esport, tant des d’un punt de vista cultural com humà.

Des que el 2001 es va celebrar el I Fòrum Fundació, l’entitat ha organitzat fòrums sobre el paper del planter  al futbol, la relació entre el món del futbol i les televisions, o l’anàlisi de la difícil tasca de l’arbitratge, entre d’altres.