447

març 2013 | Sant Feliu de Llobregat

Convenis amb les AMPA de vuit centres educatius públics

Procés participatiu sobre la remodelació de la plaça de Catalunya

L’Ajuntament ha signat convenis de col·laboració amb les AMPA de les set escoles públiques de primària i amb l’AMPA de l’institut públic Olorda. L’objectiu dels convenis és regular la col·laboració i la coordinació entre l’Ajuntament i les associacions de mares i pares d’alumnes per tal de treballar plegats en la millora de l’èxit escolar.

En el marc dels convenis, vigents fins al 15 de juny de 2013, l’Ajuntament destinarà 61.740 € que es repartiran entre les diferents AMPA, segons la dimensió de cada centre i de les seves necessitats.

Les AMPA es comprometen a aportar un monitor per a les biblioteques escolars i a organitzar, mitjançant monitors especialitzats, sessions setmanals d’estudi assistit als alumnes que necessiten un reforç extraescolar. Un altre dels compromisos és continuar amb els programes de reutilització de llibres de text i donar suport al programa mediambiental Agenda 21. Alhora, en alguns casos, les AMPA finançaran material informàtic per als centres.

 

L’Ajuntament està duent a terme un procés participatiu obert a la ciutadania i a les entitats per recollir propostes sobre quines actuacions haurien d’incorporar la remodelació de la plaça de Catalunya. Durant els mesos de gener i febrer s’han organitzat tallers i activitats per a la recollida de les opinions dels veïns i veïnes, del professorat, així com dels pares i mares que formen part de les AMPA dels centres educatius de l’entorn de la plaça i del jovent.

Un cop finalitzat el procés participatiu, s’analitzaran i quantificaran les idees rebudes i s’exposaran els resultats a la ciutadania. Posteriorment es farà la redacció del projecte de remodelació de la plaça. L’Ajuntament ha destinat una partida de 350.000 € a les obres de reforma, que previsiblement s’iniciaran el 2014.

 

Sant Feliu, referent nacional com a seu del projecte Yuzz

El concurs Yuzz d’emprenedoria, talent jove i tecnologia considera Sant Feliu com un dels millors centres on s’està desenvolupant la quarta edició del projecte i l’han seleccionat com un referent en l’àmbit nacional per l’elevada qualitat de les idees dels 20 joves que participen en la iniciativa des de la nostra ciutat. En aquest marc, el centre Yuzz Sant Feliu ha guanyat el concurs de vídeos en què participaven els 33 centres que en l’àmbit nacional apleguen 648 joves emprenedors d’entre 18 i 30 anys, un projecte impulsat per la Fundació Banesto per a joves amb idees de base tecnològica.

Jornada de debat sobre les tecnologies mòbils

L’Auditori del Palau Falguera va acollir el 19 de febrer passat la Jornada “CITYAPPS, la ciutat al mòbil”, una sessió de treball inclosa en el marc del TecnoWeek, en què es va analitzar la importància de l’aplicació de les tecnologies mòbils als municipis per millorar la relació amb la ciutadania així com la gestió local. La Jornada es va estructurar en dos grans eixos, on empreses del sector, per una banda, i entitats locals, per una altra, van exposar quin és el panorama actual de les aplicacions mòbils per a les ciutats, que han d’impulsar el camí cap a les Smart Cities, ciutats més sostenibles, eficients i innovadores, gràcies a l’ús intensiu de les TIC. La sessió va ser organitzada pel Consorci Localret, amb la col·laboració de l’Ajuntament i del Cercle Tecnològic de Catalunya.