463

maig 2016 | Sant Feliu de Llobregat

El reportatge

Empresa i autoocupació:

dues prioritats del govern

Durant 2014 i 2015 s’han creat sengles convocatòries de subvencions, contemplades en el Pla local de foment de l’ocupació i la reactivació econòmica, per impulsar l’emprenedoria i la contractació de persones en situació d’atur per empreses del municipi. El balanç dels resultats dels ajuts, aprovats per la Mesa pel Desenvolupament Econòmic i la Cohesió Social i amb un import total atorgat de 450.000 €, ha estat positiu.

M. Cinta Daudé

Regidora d’Activitat Econòmica i Ocupació

 “El dret al treball digne i de qualitat es una prioritat del mandat”.

Treballem tots junts pel foment de l’activitat econòmica i l’ocupació

Jordi San José

L’alcalde

Convocats els nous ajuts

El Ple Municipal del mes de març va aprovar una nova convocatòria de subvencions per a empreses i persones emprenedores. Les empreses locals que contractin persones aturades podran beneficiar-se d’ajuts de fins a 2.000 euros per a contractes a jornada completa de fins a 6 mesos, o de 4.500 euros en el cas que la contractació arribi o superi l’any. Les persones que es contractin hauran d’estar a l’atur, registrades a l’Oficina de Treball de la Generalitat, i empadronades a Sant Feliu amb una antiguitat mínima de sis mesos de residència abans de març de 2016.

 D’altra banda les persones en situació d’atur que s’estableixin com a autònomes podran percebre fins a 2.000 euros de subvenció sempre que, entre d’altres, no hagin exercit la mateixa activitat o similar per compte propi en els darrers 6 mesos. Els beneficiaris directes per tant seran aquells emprenedors que s’incorporin al món laboral com a autònoms a títol individual o a través d’una societat civil o mercantil, ja sigui de nova creació o accedint com a soci.

Les sol·licituds s’han de fer a

www.santfeliu.cat/seuelectronica

 

Evolució de l’atur

L’atur a Sant Feliu ha mantingut una tendència a la baixa en els darrers dos anys. La conjuntura actual, sumada a l’aposta combinada per la formació, l’emprenedoria i el suport a empreses ha redundat en una davallada del nombre de persones en situació d’atur en termes absoluts i en la taxa d’atur registrat de la població activa al municipi.

L’any 2012 es va posar en marxa la Mesa pel Desenvolupament Econòmic i la Cohesió Social amb la voluntat de fomentar l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball dignes i de qualitat com a eines fonamentals per a la cohesió social.

Amb la constitució de la Mesa vam fer un salt endavant compartint amb el conjunt dels agents socials i econòmics el treball i importants decisions sobre ocupació i activitat econòmica. Des d’aquí vull agrair a tots el membres de la Mesa el seu treball, implicació i dedicació.

En aquests anys la Mesa ha desenvolupat i ha fet possibles programes i projectes com el projecte Mentoring, línies d’ajuts a la contractació i a l’emprenedoria, plans

d’ocupació i més recentment els Cercles d’Activitat Econòmica. Tot just en el ple de març vam aprovar les línies d’ajuts per al 2016.

En aquest butlletí s’expliquen alguns d’aquests projectes i, sobretot, es recull l’impacte que han tingut sobre les persones (més de 200 han estat contractades i s’ha ajudat a la creació de més de 90 noves activitats econòmiques).

Tot i les restriccions legals que tenim els ajuntaments per a la contractació, des de l’Ajuntament tenim molt clar que és prioritari treballar pel foment de l’ocupació i l’activitat econòmica tot i no tenir plenes competències.

Digues la teva...

Ana Maria Molina

Directora Escola Bressol Mar i Cel

Amalia Vicente

Emprenedora Botiga Opportunitas

Álex Muñoz

Pla d’ocupació dinamització digital

“En un sector tan complicat i competitiu com el nostre, un ajut d’aquest tipus és més que benvingut. En el nostre cas ens va permetre comptar inicialment amb una mestra de reforç durant sis mesos que feia mitja jornada. Quan va acabar el curs vam poder proposar-li un contracte indefinit, i actualment està com a mestra d’aula”.

“Siempre había trabajado por cuenta ajena y, tras quedarme en el paro, contemplé diversas opciones. Lo que me acabó de decidir a dar el salto y montar mi propio negocio no fue sólo la parte económica, sino el acompañamiento y asesoramiento continuo por parte de los técnicos municipales. Las ayudas, en ambos sentidos, son muy importantes”.

“L’experiència m’ha permès desenvolupar altres aspectes professionals del meu camp, en què fins al moment no havia tingut oportunitat de treballar: formació digital, dinamització de processos participatius en línia, auditories web... Poso molt en valor el fet de que suposi una primera oportunitat per a joves d’accedir al mercat laboral, i d’agafar bons hàbits laborals”.