463
maig 2016 | Sant Feliu de Llobregat
Ciutat
Sant Feliu rebutja la violència masclista
Sant Feliu ha viscut recentment un cas extrem de violència masclista, que va copsar la ciutadania i el país sencer. Una veïna, de 37 anys, va ser assassinada per la seva exparella. L’Ajuntament va declarar dos dies de dol i la plaça de la Vila es va quedar petita en les dues concentracions convocades al matí, per l’Ajuntament, i a la tarda, per Sant Feliu Feminista, per rebutjar la violència masclista i donar suport als familiars i amics de la víctima.
Al vespre es va celebrar un ple extraordinari per condemnar els fets, en el qual van intervenir representants dels diferents partits municipals, així com representants d’entitats feministes. Tots, de manera unànime, van rebutjar qualsevol forma de violència de gènere.
La violència masclista és una xacra i un atemptat contra els drets humans. Sota aquesta premissa i davant la necessitat que els poders públics prioritzin actuacions contundents i canvis jurídics que permetin eliminar aquesta xacra, la regidora del Programa de les Dones i Polítiques d’Igualtat, Lídia Muñoz, va reivindicar en el Ple més esforços per part dels poders públics per evitar que la situació es repeteixi. Alhora, va fer una crida als mitjans de comunicació “perquè no facin programes on es tracta les dones com a objectes”, i va subratllar que cal incidir en l’educació dels infants i joves perquè facin seus “els valors de la igualtat, la solidaritat, el respecte i el diàleg”. Va afegir també que únicament amb la suma d’esforços de tothom serà possible eradicar la violència masclista de la societat.
900 900 120
Telèfon contra la violència masclista
El Programa de les Dones i Polítiques d’Igualtat ha impulsat en els darrers mesos una campanya per donar a conèixer el servei d’atenció permanent contra la violència masclista del telèfon 900 900 120. És un servei gratuït i confidencial de l’Institut Català
de les Dones de la Generalitat que ofereix atenció tots els dies de l’any, les 24 hores del dia. S’hi pot contactar per telèfon o bé a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat.
Amb motiu de la campanya, s’han distribuït en bars i restaurants de la ciutat cartells informatius sobre la línia telefònica perquè els establiments els posin a l’interior dels lavabos, ja que són espais privats que garanteixen l’anonimat. La línia telefònica atén les demandes relacionades amb qualsevol forma i situació de violència contra les dones, facilita informació sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d’assistència o assessora les dones sobre com actuar i denunciar les agressions masclistes.
Per la seva part l’Ajuntament ofereix el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, on es dóna informació, orientació, assessorament jurídic, suport psicològic a les dones de Sant Feliu.