488

Març 2024 | Sant Feliu de Llobregat

Pla sequera

Sant Feliu, en emergència per sequera

Sant Feliu i 201 municipis més aborden la fase més greu de la sequera després que la Generalitat de Catalunya en declarés l’1 de febrer passat l'estat d'emergència. La baixada alarmant de les reserves d'aigua dels pantans que integren l'àmbit Ter Llobregat ha motivat la convocatòria immediata de la Comissió Interdepartamental de Sequera per part de l'executiu català.

 

El Pla de Sequera fixa en l'escenari d'emergència una limitació de 200 litres per habitant i dia de mitjana per municipi. Aquesta xifra inclou el consum domèstic, les activitats econòmiques, centres sanitaris i usos municipals i les pèrdues en les xarxes de distribució, entre d'altres. Sant Feliu té un índex de consum continuat d'aigua inferior a aquests 200 litres, comptant els usos comercials, industrials, agrícoles i de serveis municipals. El passat mes de desembre aquest consum va ser de 145 litres per habitant i dia. Pel que fa al consum que s'ha de fer a les llars, es recomana que aquest se situï al voltant dels 90 litres per habitant i dia.

 

Davant d'aquest escenari, s'han adoptat una sèrie de mesures que han entrat en vigor amb la nova fase, amb l'objectiu de promoure el consum responsable i la reducció dràstica dels usos no essencials de l'aigua. Es prohibeix:

 

MESURES DE L’AJUNTAMENT DE SANT FELIU:

 

 

Regar els camps de futbol.

 

 

Ús de les dutxes dels esports de competició, de dilluns a divendres.

 

 

ALTRES MESURES VIGENTS:

 

 

Usar aigua per al reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com privat, a excepció del reg públic de supervivència d'arbrat i jardins botànics quan es realitzi amb aigües regenerades procedents de depuradora o amb aigües freàtiques.

 

 

Omplir totalment o parcialment les fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d'ús estètic de l'aigua.

 

 

Netejar amb aigua potable, ja siguin públics o particulars, carrers, clavegueram, paviments, façanes d'edificis i similars.

 

 

Omplir totalment o parcialment tot tipus de piscines, a excepció de piscines cobertes que siguin equipaments esportius com les del Complex Municipal, sempre que s'utilitzi un sistema de recirculació de l'aigua i que es faci amb la mínima quantitat d'aigua indispensable per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.