475

juliol 2019 | Sant Feliu de Llobregat

Cultura

La Setmana del Patrimoni, dedicada

al 30è aniversari del Catàleg de patrimoni

Del 27 de setembre al 6 d’octubre tindrà lloc la sisena edició de la Setmana del Patrimoni, que enguany està dedicada als 30 anys de vigència del Pla especial del Catàleg de patrimoni arquitectònic de Sant Feliu. Es tracta de l’instrument legal que ha permès la conservació de gran part dels edificis i elements històrics i arquitectònics a la ciutat. Així, durant la Setmana del Patrimoni es farà difusió dels elements que integren el Catàleg i es reflexionarà sobre el balanç d’aquestes tres dècades, la vigència del Pla i els reptes que es plantegen de cara a la conservació del patrimoni local en el futur.

Les entitats locals que formen la Comissió del Patrimoni (ARES, USLA, Amics de les Roses, CECBLL, ACBL, AE Sant Llorenç, Arrels Locals i Kaleidoscopi) i l’Ajuntament preparen un seguit d’activitats per difondre la riquesa arquitectònica de la ciutat, ja sigui a través de visites guiades, exposicions, jornades de portes obertes o rutes a peu. També tindran cabuda dues taules rodones amb persones vinculades a l’urbanisme i especialistes en la conservació del patrimoni i la seva regulació legal, en les quals s’analitzarà el llegat del document, un dels primers a ser aprovat a Catalunya.

Pisos Bertrand, 1935. Fotògraf: Agustí Salvador.

ACBL50-1-N-38

Un plafó informatiu rescata del passat el Canal de la Infanta

L’Ajuntament ha instal·lat a la plaça de Lluís Companys un plafó informatiu dedicat al Canal de la Infanta, la séquia de reg que abastia històricament els camps de la vall baixa de la comarca amb l’aigua del riu Llobregat. L’estructura disposa d’un text informatiu acompanyat de fotografies del seu estat actual, així com d’un mapa del 1908 que mostra el curs d’aquesta canalització des de Molins de Rei fins al mar. El Canal de la Infanta és una séquia de reg que es va posar en funcionament el 1819 amb l’objectiu de millorar el rendiment dels camps de conreu. En poc temps, va transformar l’economia i la societat de Sant Feliu i del Baix Llobregat.

Talent artístic i musical a la Mostra TransArt i al Cicle de Músics al Palau

Sant Feliu ha acollit al mes de juliol la VIII Mostra de Joves Creadors TransArt i el VIII Cicle Músics als jardins del Palau, dues propostes que van unides i que incorporen activitats paral·leles com exposicions i recitals, amb la voluntat d’oferir al públic un paquet escènic i cultural complet. La Mostra TransArt d’art jove, ha aplegat les obres de diversos artistes que han exposat els seus treballs al Palau Falguera. També s’han celebrat tres recitals al Casal de Joves, un vermut poètic a la terrassa de l’Ateneu acompanyat d’un concert de jazz, i un concert de folk a la Sala Els Pagesos.

Talent musical vinculat al territori, a escena

Els jardins del Palau Falguera van ser l’escenari de diferents concerts entre el 5 i el 20 de juliol, organitzats en el marc del VIII Cicle Músics als jardins del Palau. El gruix de les actuacions va anar a càrrec de grups que en la majoria dels casos tenen alguna vinculació amb la ciutat, com El Pèsol Feréstec + Espaldamaceta, Nativos en Alaska, Marialluïsa i Ran Ran Ran, Nagore + Les Foulards Rouges, Doble Pletina + Rombo, Atenea Quartet + Amor fino, Carlos Cros + Peinga Rayo y las Aeromozas, o Mostaza Gálvez + Síbaris.