464

juliol 2016 | Sant Feliu de Llobregat

Actualitat

Els barris de Falguera, la Salut i Can Maginàs i el carrer de Joan de Batlle es vesteixen de festa

Durant els mesos de maig i juny diversos barris de la ciutat han celebrat les seves festes populars, impulsades per les associacions de veïns i veïnes amb la col·laboració de l’Ajuntament i altres entitats. El primer barri en vestir-se de festa va ser el de Can Maginàs (21 i 22 de maig), que va organitzar diferents activitats lúdiques i esportives a la plaça de Can Maginàs. Un cap de setmana després (del 27 al 29 de maig), la festa es va traslladar al barri de Falguera, amb propostes per a tots els gustos a les places de Falguera i Alfons Comín. Del 3 al 5 de juny, els veïns de la Salut van acollir sessions de música i ball, així com altres activitats obertes a tothom en el bell mig de la plaça de la Salut. I per últim, coincidint amb Sant Joan, el veïnat del carrer de Joan de Batlle va gaudir al màxim de l’animació amb espectacles, actuacions i propostes especials per als més petits.

El Palau Falguera acull la sisena Trobada de Comitès Ambientals d’Alumnes

Uns 200 alumnes de primària i secundària de 12 centres de la ciutat que formen part del programa Agenda 21 escolar van participar el 31 de maig en la sisena TROCAMBA (Trobada de Comitès Ambientals d’Alumnes). La celebració va permetre els alumnes treballar diferents qüestions sobre el reciclatge de la matèria orgànica i l’alimentació ecològica i de proximitat. Durant la trobada, les escoles van intercanviar idees i bones pràctiques entorn la sostenibilitat.

La campanya “Recicles o no recicles? Jo reciclo la meva ciutat” promou la selecció dels residus urbans

De l’1al 8 de juny es va dur a terme a la ciutat la campanya “Recicles o no recicles? Jo reciclo la meva ciutat”, iniciativa impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) junt amb diferents ajuntaments metropolitans, entre els quals el de Sant Feliu, amb l’objectiu de fer pedagogia sobre la importància de minimitzar els residus urbans i separar les deixalles correctament. Un total de 28 informadors van passar per una quarantena d’espais del municipi per conscienciar la població sobre com reciclar.

La fundació Nou Xamfrà organitza una jornada de jocs tradicionals infantils

El parc del Vuit de Març va acollir la tarda del 10 de juny una sèrie d’activitats que recuperaven l’esperit dels jocs tradicionals. Infants i famílies van poder gaudir d’entreteniments classificats en tres grups: jocs de cucanya, jocs de fira i jocs gegants. L’organització de la jornada va anar a càrrec dels 48 alumnes del Centre Xamfrà Sant Miquel com a fita d’un projecte final de formació i inserció. Durant 5 mesos i amb la supervisió de 9 professors van dissenyar i construir cadascun dels elements dels jocs. Els alumnes van tenir la col·laboració dels animadors socioculturals de Treball als barris.

Els “Jocs al carrer” tornen al Centre Cívic Les Tovalloles

Un any més el projecte “Jocs al carrer”, que ofereix activitats gratuïtes per a infants d’entre 0 i 6 anys i les seves famílies, ha reprès l’activitat, a càrrec dels animadors socioculturals de Treball als barris. La iniciativa es du a terme els dimarts i dijous, de 17 a 19.30 h, de juny a octubre (excepte el mes d’agost), al davant del Centre Cívic Les Tovalloles. L’activitat, organitzada per l’Ajuntament, és d’accés lliure per a tots els infants, sempre que hi accedeixin acompanyats d’una persona adulta.

Èxit de participació en la XXV Setmana de la Gent Gran

La XXV Setmana de la Gent Gran de Sant Feliu, que es va celebrar del 27 de maig al 17 de juny, va aconseguir una gran participació en les diferents activitats programades. Així, les exposicions dels treballs manuals al Casino i al Centre Cívic Les Tovalloles van ser visitades per moltes persones. També van aconseguir atraure molt de públic les exhibicions de les persones participants als tallers de sardanes, balls de saló i balls en línia, i la sessió de sarsuela. L’espectacle musical del taller d’Amalgama i el musicals de la gent gran del taller de musical també van ser molt aplaudits. La celebració de la revetlla de Sant Joan va posar punt i final a la celebració.

S’habilita un camí que connecta el passeig del Canal amb la plaça de Can Maginàs

El barri de Can Maginàs disposa d’un nou camí pavimentat que uneix la plaça del mateix nom amb les escales que hi ha al lateral del passeig del Canal, a la porta del pati de l’escola Arquitecte Gaudí. L’obra s’ha fet per facilitar el pas de la gent per la zona, on en dies de pluja s’acumulaven tolls d’aigua que dificultaven l’accés. L’actuació també ha inclòs la construcció d’una canal i d’embornals al llarg del camí per garantir el drenatge de l’aigua de la pluja, i alhora evitar que quan plogui el sauló caigui pel talús de jardineria de la zona i envaeixi el passeig del Canal.

Noves edicions del Festival Simfònic i de “Les escoles canten”

L’Escola Municipal de Música ha estat vinculada a dos esdeveniments de caire musical celebrats recentment: el Festival Simfònic (11 de juny) i l’espectacle “Les escoles canten” (27 de maig). Aquest ha estat el segon cop que Sant Feliu s’afegeix al Simfònic, en el qual van participar 4.000 alumnes d’una vuitantena d’escoles de música de Catalunya i les Illes Balears fent concerts simultanis. El concert de Sant Feliu es va fer a l’Auditori del Palau Falguera. D’altra banda, al voltant de 450 alumnes de tercer i quart de primària van interpretar plegats la cantata infantil Rosa Joana i les set magnífiques, basada en poemes de Joana Raspall, i inclosa en l’espectacle “Les escoles canten”, organitzat per l’Escola de Música i totes les escoles de Sant Feliu al pavelló d’esports Andrey Xepkin.

Neix “Tendències”, un nou aparador de difusió comercial

“Tendències Sant Feliu” és una iniciativa del Consorci de Comerç per promoure i dinamitzar el teixit comercial de la ciutat. Sota aquest nom s’ha identificat un aparador del carrer de Laureà Miró proper a l’edifici de l’Ajuntament, que cada mes acull una selecció de productes relacionats amb un tema concret. Els productes que s’hi exposen (roba, sabates, objectes de decoració, etc) són aportats pels establiments comercials de la ciutat dedicats a l’àmbit. La iniciativa, que es va engegar durant les Festes de Primavera, s’ha dedicat fins ara al món de la moda i a la pràctica de l’esport.

Vuitena edició del Premi de recerca històrica “Blanca

Bardiera”

L’Ajuntament de Sant Feliu i l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat han publicat les bases de la vuitena edició del Premi de recerca Blanca Bardiera, adreçat a dones investigadores o estudiants. Les persones que vulguin optar al premi han de presentar una memòria del projecte que tenen intenció d’investigar abans del 14 d’octubre de 2016. El tema de la investigació és lliure, tot i que es valorarà que tingui a veure amb la presència i les aportacions de les dones en els diferents àmbits de la vida a Sant Feliu de Llobregat o bé en la comarca del Baix Llobregat. També es valorarà si el tema contribueix a la recuperació de la història i valora el present a través de la metodologia d’història oral. Les sol·licituds s’han de presentar a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, enviant-les per correu electrònic a acbaixllobregat.cultura@gencat.cat. Cal presentar una memòria amb els objectius de la recerca, el pla de treball i la metodologia, entre d’altres aspectes. El premi té una dotació de 2.100 euros.