457

març 2015 | Sant Feliu de Llobregat

Ciutat

En marxa un pla d’accions perquè els pisos buits passin a ser de lloguer social

L’Ajuntament ha definit un pla d’accions per reduir el parc de pisos buits i aconseguir que passin a formar part de l’oferta d’habitatges de lloguer social i afavorir així l’accés a un habitatge a les persones que no poden pagar un pis a preu de mercat.

L’objectiu és que les entitats bancàries i les persones propietàries d’habitatges que fa més de 2 anys que estan desocupats els lloguin, destinant-los preferiblement a lloguer social. De fet, la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l’habitatge obliga els ajuntaments a actuar quan un habitatge es troba desocupat de forma permanent i injustificada durant més de dos anys.

Propietaris de tres o més habitatges buits

En primer lloc, l’Ajuntament ha contactat amb les persones propietàries de tres o més habitatges buits. Segons les dades del cadastre i del padró d’habitatges, hi ha 218 habitatges que compleixen aquest criteri. En cas que els habitatges es mantinguin desocupats sense causa justificada, s’imposaran multes coercitives no sancionadores que poden arribar fins als 180.000 €.

Què és el lloguer social?

És contractar un pis de lloguer a un preu que no superi el 30% dels ingressos de la unitat familiar.

Quins avantatges té per a la persona propietària?

• Obtenir uns ingressos mensuals que no es tindrien amb el pis desocupat.

• Assegurança multirisc de la llar i de defensa jurídica en cas d’impagament.

• Elaboració del contracte de lloguer i seguiment i intermediació durant la seva vigència.

• Tramitació de la garantia de l’Avalloguer de la Generalitat en cas d’impagaments.

• Incentius econòmics de l’Ajuntament durant el 2015.

Servei Municipal d’Habitatge

C/ Falguera, 2 (Palau Falguera)

Tel. 93 685 80 07 – habitatge@santfeliu.cat

Horaris: dilluns, dimarts i dijous, de 10 a 14 h i de 16.30 h a 20 h; dimecres i divendres, de 9 a 14 h

 

Sant Feliu commemora el Dia Internacional de les Dones

Sota el lema “Dones en lluita, més feminisme, més justícia!”, del 3 al 19 de març es duen a terme a Sant Feliu les activitats commemoratives del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Al llarg d’aquests dies se celebren tertúlies, xerrades, exposicions, així com altres activitats més lúdiques i festives. Totes les activitats previstes estan organitzades des del Consell Municipal de les Dones, amb l’objectiu de sensibilitzar i convidar la ciutadania a reflexionar sobre la defensa de la igualtat entre dones i homes.

El diumenge 8 de març serà la jornada en què es concentraran les activitats de caire més institucional amb el pregó commemoratiu del Dia Internacional de les Dones, enguany a càrrec de l’escriptora Gemma Lienas. Aquest dia, el Mercat de Dones Artesanes omplirà un any més la plaça de la Vila amb tota mena de productes manuals fets per dones. La jornada inclourà també la flashmob organitzada per Dinamitation i l’actuació Dones que ballen amb la col·laboració de l’Acadèmia de Dansa Marga.

Després de l’èxit de l’edició anterior, enguany tindrà lloc la II Cursa de la Dona de Sant Feliu, que se celebrarà el dissabte 7 de març. Abans de la sortida, prevista per a les 11 h, es farà la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones al parc del Vuit de Març.

Una altra de les activitats és la inauguració de la reforma de la Font del Conte, el 13 de març a les 18 h, que inclou la recuperació del banc amb la tècnica de trencadís a proposta del Consell de les Dones.

D’altra banda, del 9 al 15 de març, les instal·lacions del Complex Municipal de Piscines, el Palau Municipal d’Esports Juan Carlos Navarro i el pavelló esportiu de l’escola Monmany acolliran les activitats esportives de “Dona i esport”.

““Amb les activitats organitzades amb motiu del 8 de març volem reivindicar més fort que mai el feminisme i seguir avançant per acabar amb les desigualtats entre homes i dones”.

Conchita Fernández

Regidora del Programa de les Dones