453

juny 2014 | Sant Feliu de Llobregat

Jordi San José | L'alcalde

L’atenció domiciliària arriba a un 31% més de ciutadans, aquest setembre tindrem la matrícula més alta dels 40 anys d’escoles bressol i hem passat d’una Escola Municipal de Música amb 220 alumnes als 405 d’aquest curs

Tot a l’abast de tothom

Que tot estigui a l’abast de tothom: aquest és l’objectiu principal de l’Equip de Govern de la nostra ciutat. I aquest butlletí municipal dóna compte d’aquesta prioritat, imprescindible per fer possible la igualtat d’oportunitats i la cohesió social. Tinc la ferma convicció que no n’hi ha prou amb que la ciutat tingui els equipaments públics suficients i que l’espai públic estigui en bones condicions: cal que siguin accessibles a tothom.

En els darrers anys, hem pres decisions importants amb aquest objectiu: l’any 2012, la generalització dels serveis d’atenció domiciliària (SAD) i la posada en funcionament de les comissions socials d’escoles i instituts; l’any 2013, la tarifació social a les escoles bressol, el canvi de plans d’estudi a l’Escola Municipal de Música i un conjunt d’abonaments socials al Complex de Piscines. I aquest 2014, la tarifació social a l’Escola Municipal de Música. En aquests tres anys, és encara aviat per avaluar resultats, però hi ha algunes xifres que ens indiquen que anem en la línia adequada: els SAD arriben a un 31% més de ciutadanes i ciutadans; en comptes de tancar aules d’escoles bressol com en altres municipis, aquest setembre tindrem la matrícula més alta dels 40 anys d’escoles bressol a Sant Feliu i hem passat d’una Escola Municipal de Música amb 220 alumnes a setembre de 2011 a una escola que tanca aquest curs amb 405 alumnes i una oferta de 450 per al proper setembre.

Però que tot estigui a l’abast de tothom no depèn només de factors econòmics. Les barreres físiques també dificulten, especialment per a ciutadans amb mobilitat reduïda, la igualtat d’oportunitats a l’hora de moure’s per la ciutat o de gaudir dels seus equipaments. La portada d’aquest butlletí recull un equipament renovat a la nostra ciutat: la Piscina de l’Escorxador. Nous horaris i noves possibilitats marquen una primera fase d’obres que es completarà l’any que ve amb un nou edifici de vestidors. Però vull destacar una millora acordada sota el principi que tot ha d’estar a l’abast de tothom i amb la màxima autonomia personal possible: una rampa a la piscina gran que permetrà l’accés a l’aigua, sense haver de demanar ajuda, a persones amb dificultats per pujar i baixar escales.

Trencar barreres físiques i econòmiques és un principi del govern. Trencar barreres culturals i socials és una aspiració permanent de la nostra ciutat. Junts, govern i ciutadania, treballant perquè tot (cultura, serveis, educació, esports, espai públic, mobilitat, etc.) estigui a l’abast de tothom.

 

Que todo esté al alcance de todos: éste es el principal objetivo del equipo de gobierno de nuestra ciudad. Y este boletín municipal da cuenta de esta prioridad, imprescindible para hacer posible la igualdad de oportunidades y la cohesión social. Estoy convencido de que no basta con tener suficientes equipamientos públicos ni con que el espacio público esté en buenas condiciones: han de ser accesibles para todo el mundo.

En los últimos años, hemos tomado importantes decisiones para conseguir este objetivo: en el año 2012, la generalización de los servicios de atención domiciliaria (SAD) y la puesta en marcha de las comisiones sociales de los colegios e institutos; en 2013, la tarifación social en las guarderías, el cambio de planes de estudio en la Escuela Municipal de Música y un conjunto de abonos sociales en el Complex de Piscines. Y este año, la tarifación social en la Escuela Municipal de Música. Todavía es pronto para evaluar los resultados de estos tres años pero hay algunas cifras que nos indican que vamos en la línea adecuada: los SAD llegan a un 31% más de ciudadanos y ciudadanas; en lugar de cerrar aulas de guarderías como en otros municipios, el próximo mes de septiembre tendremos la matrícula más alta de los últimos 40 años de guarderías en Sant Feliu y hemos pasado de una Escuela Municipal de Música con 220 alumnos en septiembre de 2011 a una escuela que finaliza este curso con 405 alumnos y una oferta de 450 para el próximo curso.

Pero que todo esté al alcance de todo el mundo no depende únicamente de factores económicos. Las barreras físicas también dificultan, especialmente a los ciudadanos con movilidad reducida, la igualdad de oportunidades cuando se desplazan por la ciudad o utilizan sus equipamientos. La portada de este boletín recoge un equipamiento renovado en nuestra ciudad. La piscina del Escorxador. Nuevos horarios y nuevas posibilidades marcan una primera fase de obras que se completará el próximo año con un nuevo edificio de vestuarios. También quiero destacar una mejora acordada bajo el principio de que todo ha de estar al alcance de todos y con la máxima autonomía personal posible: una rampa en la piscina grande que permitirá el acceso al agua, sin tener que pedir ayuda, para personas con dificultades para subir y bajar escaleras.

Romper barreras físicas y económicas es un principio del gobierno. Romper barreras culturales y sociales es una aspiración permanente de nuestra ciudad. Juntos, gobierno y ciudadanía, trabajando para que todo (cultura, servicios, educación, deportes, espacio público, movilidad, etc.) esté al alcance de todas las personas.