el butlleti
 
442
Novembre 2011
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 

El patrimoni festiu de Sant Feliu s’exhibeix a La Nau

La Nau


La Nau

La Nau


Des de principis d’octubre Sant Feliu té un nou espai d'exposició i divulgació permanent de la cultura popular i tradicional: La Nau, Cultura i Tradicions. Es tracta de l'únic espai d'aquestes característiques al Baix Llobregat i un dels pocs existents a Catalunya. Aquest espai, ubicat a la nau baixa del conjunt arquitectònic de les antigues fàbriques de Can Bertrand, acull tota mena d'elements relacionats amb el patrimoni festiu de la ciutat. Alhora, el nou equipament és també la seu de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC), entitat federativa que aplega la majoria d'associacions que es dediquen a l'activitat gegantera a Catalunya, a la resta dels Països Catalans i a l'estranger, i que s'ha traslladat des de Barcelona fins a la capital del Baix Llobregat.

En aquest nou espai, de 220 m2 de superfície, s'hi poden veure més de 30 figures de la imatgeria festiva de Sant Feliu, entre les quals hi ha els Gegants de la Ciutat, els gegants de les entitats, la Garsa i el Drac de Sant Feliu, personatges del bestiari com el Bicorn i la Mula, així com capgrossos i gegantons, entre d'altres, i els que participen a la Festa de Tardor, que estan integrats a FETS (Federació d'Entitats Tradicionals de Sant Feliu). També hi són presents els gegants de Catalunya, el Treball i la Cultura, de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

L'equipament disposa de diferents materials audiovisuals i interactius que permeten a les persones visitants participar activament en el descobriment del patrimoni festiu. A través de pantalles tàctils i de gran format es pot accedir a tota mena d'informació històrica i descriptiva de les colles i grups relacionats amb la cultura tradicional i popular local. Un altre dels atractius de l'espai expositiu és el simulador d'un gegant que permet als visitants comprovar la dificultat que suposa portar-lo i fer-lo ballar.

A La Nau, Cultura i Tradicions també hi són representades totes les colles i grups del patrimoni festiu i tradicional de Sant Feliu. Així, el públic pot conèixer tota mena d'informació relacionada amb l'activitat que fan a Sant Feliu castellers, geganters, diables, bastoners, trabucaires, grallers, tabalers, esbarts dansaires i esbarts sardanistes.
Està previst que aquest nou espai, La Nau, s’obri al públic properament. L’Ajuntament informarà dels dies i hores de visita a través dels diferents canals de comunicació municipals.<< anterior