el butlleti
 
435
abril 2010
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 

 

L’Ajuntament posa en marxa el procés de participació del Pla de mobilitat urbana

 


Pla de mobilitat urbana

Proposta connexió Passeig dels Pins i
Riera de la Salut

LA TEVA OPINIÓ COMPTA

Qualsevol ciutadà o ciutadana de Sant Feliu, així com d’altres persones que es mouen per la ciutat, poden participar en l’elaboració del Pla de Mobilitat Urbana mitjançant les seves aportacions a través del qüestionari que trobaran a www.santfeliu.cat/pmu. En aquest mateix espai està disponible tota la informació sobre aquest projecte. Així mateix, tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu rebran a casa el quadern de participació ciutadana que fins al 15 de maig podran lliurar a:

Oficina d’Atenció Ciutadana de
l’Ajuntament
(pl. Vila, 1)
Can Ricard (c/ Rectoria, 4)
Palau Falguera (c/ Falguera, 6)
Palau Municipal d’Esports (c/ Santiago Rusiñol, 1)
Centre Can Maginàs (c/ Hospitalet, 25)
Oficina d’Intervenció Integral Can Calders-La Salut (riera de la Salut, 30 B)




El Pla permetrà definir el Sant Feliu del futur, que tindrà el soterrament de les vies del tren com el projecte més emblemàtic

L’Ajuntament està elaborant el Pla de mobilitat urbana (PMU) de la ciutat. Aquest Pla, de caràcter obligatori per a la nostra ciutat, s’emmarca dins d’un projecte global de transformació urbana que ha de permetre definir el Sant Feliu del futur, el qual tindrà el soterrament de les vies del tren com l’actuació més emblemàtica del canvi.

El Pla de mobilitat urbana és un document estratègic que ha de recollir la planificació de la mobilitat al municipi a llarg termini. L’Ajuntament ha posat en marxa un procés de participació ciutadana amb l’objectiu de conèixer l’opinió dels veïns i veïnes de Sant Feliu sobre els principals aspectes relacionats amb la mobilitat que caldria millorar, tenint en compte l’anàlisi que s’ha fet de la situació actual.

Aquesta primera fase del Pla aporta informació sobre el grau d’utilització del vehicle privat en els desplaçaments per Sant Feliu, l’ús del transport públic i de la bicicleta, així com els trajectes fets a peu. S’analitzen també altres aspectes, com la intensitat del trànsit als diferents barris, l’estat de les voreres dels carrers o la ubicació dels passos de vianants, per citar alguns exemples. Basant-se en aquesta anàlisi, el consistori ha elaborat un document de diagnosi a partir del qual es demana ara l’opinió de la ciutadania. El procés de participació permetrà complementar l’anàlisi realitzada i marcarà les actuacions necessàries per assolir una mobilitat integrada que doni resposta a les necessitats de tota la ciutadania.

Els resultats obtinguts s’incorporaran a les propostes que se sotmetran en una següent fase de participació ciutadana i que permetran definir el Sant Feliu del futur i, molt especialment, l’espai que s’alliberarà amb el soterrament de les vies del tren.




  << anterior