424

març 2006 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 


 

Sant Feliu supera la mitjana catalana en l’ús de les noves tecnologies
de la informació

 




Lluís Solana, representant de MDK i Carles Soriano, regidor de Noves Tecnologies.


Conèixer la implantació i l’ús de les noves tecnologies de la informació i comunicació (TIC) a Sant Feliu de Llobregat. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va encarregar a l’empresa MDK Investigación de Mercados la realització d’un estudi al llarg de la segona meitat del 2005, les conclusions del qual van ser presentades a la ciutadania el 7 de febrer passat a la Torre del Roser, i poden ser consultades a la web www.santfeliu.org. Després d’una breu presentació a càrrec del regidor de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Sant Feliu, Carles Soriano, Lluís Solana, representant de l’empresa encarregada de l’estudi, va introduir els principals apartats i conclusions de l’estudi, basat en 501 enquestes telefòniques realitzades el mes d’octubre del 2005 a tots els barris de Sant Feliu.

Així, el 74,5% de la població santfeliuenca disposa d’ordinador a la seva llar, amb una antiguitat mitjana de 2,64 anys, un percentatge superior a la ciutat de Barcelona (67,1%). Amb relació als usos, un 57,7% utilitza l’ordinador almenys un cop per setmana, un 10% més que la mitjana catalana, mentre que un 30,1% no l’utilitza mai. Els santfeliuencs utilitzen l’ordinador sobretot a
la llar, amb un percentatge del 88,1%, mentre que l’ús a la feina es dóna en un 54,3% dels enquestats. Respecte a la implantació d’Internet, el 57,7% de la població enquestada disposa d’Internet a la llar, i la connexió predominant és l’ADSL, amb una penetració del 70,2%. En freqüència d’ús, el 65,5% dels enquestats s’ha connectat alguna vegada a Internet, normalment des de casa (79,5%), dels quals un 59,5% s’hi connecta almenys una vegada per setmana. El correu electrònic també té una alta implantació entre la ciutadania, ja que el 83,6% dels enquestats tenen aquesta eina, amb una mitjana d’enviaments de 4,6 correus diaris.

Un altre dels punts d’aquest estudi va ser la valoració que els ciutadans fan de les diferents iniciatives municipals de foment i divulgació de les TIC, que en termes generals van obtenir una valoració de 3,3 punts sobre 5. Entre els aspectes més destacats, es valoren molt positivament els punts públics d’accés a Internet habilitats en diferents equipaments de la ciutat, amb una nota mitjana de 4,16 sobre 5. Per l’altra banda, sobresurt el baix percentatge de ciutadans que coneixen alguna iniciativa o servei que ofereix l’Ajuntament en l’àmbit de les TIC, un 12,4% dels enquestats, si bé els cursos i tallers formatius són les activitats més conegudes i valorades per la ciutadania, amb un 69%. L’interès de la població en les noves tecnologies té també un fort suport popular, ja que un 77% dels enquestats demana molta més informació sobre les possibilitats i usos de les TIC.



  << anterior