i
 

426

juliol 2006 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 


 

IV Trobada de Gegants i Capgrossos

 


En record de la capitalitat de Sant Feliu de Llobregat com a ciutat gegantera l’any 2001, el dissabte 27 de maig la plaça de la Vila va acollir la IV Trobada de Gegants i Capgrossos. En aquesta trobada, organitzada per la Colla de Gegants de Sant Feliu de Llobregat i l’Agrupació Cultural Folklòrica, van participar tretze colles de geganters i grallers de diverses poblacions catalanes, a més de presentar-se una nova agrupació gegantera local integrada per nens i nenes, que porta el mateix nom que el gegantó amb el qual van participar en aquesta trobada, En Tonet.

La jornada va començar a les 17 h, amb una cercavila de totes les colles que, tenint com a punt de sortida el parc Nadal, va recórrer diversos carrers del centre de Sant Feliu. Amb una gran assistència de públic, els gegants i capgrossos van fer una desfilada a la plaça de la Vila, moment en què també es va presentar a la ciutadania la nova colla gegantera infantil. Un sopar de germanor entre totes les colles participants va posar el punt final a la jornada gegantera.

D’altre banda l’Agrupació Cultural Folklòrica, la Comissió de Colles i els Castellers de Sant Feliu s’han constituit en una federació d’entitats tradicionals i van convocar un concurs per escollir el logotip que, a partir d’ara, s’utilitzarà com a imatge corporativa per a totes les activitats d’aquesta federació. El guanyador va ser el dissenyador Fran López, amb un logotip anomenat espurna, que podeu veure reproduït en aquesta mateixa pàgina.


 


El fons bibliogràfic de Montserrat Roig, a la biblioteca

 


El 14 de juny es va signar el conveni de cessió del fons bibliogràfic personal de Montserrat Roig a la biblioteca municipal de Sant Feliu, que porta el mateix nom de l’escriptora. L’alcalde, Juan Antonio Vázquez, i Jordi Sempere i Roig, fill de l’autora d’El temps de les cireres, van subscriure el conveni de cessió en un acte a la biblioteca, el qual es va tancar amb una conferència sobre Montserrat Roig a càrrec de l’escriptora Marta Pessarrodona, amiga personal de Roig. El conveni té una durada de deu anys, i es preveu que una vegada finalitzi, els exemplars passin a propietat municipal. Aquest acte s’emmarca dintre dels esdeveniments commemoratius del seixantè aniversari del naixement de Montserrat Roig, que es celebra al llarg d’aquest 2006.

El fons bibliogràfic de Montserrat Roig es compon de gairebé tres mil volums, entre els quals predominen assaigs, clàssics de la literatura i poesia. La biblioteca personal de Montserrat Roig està ubicada d’una forma permanent a la primera planta de la biblioteca municipal. Encara que els llibres estan exclosos de préstec, tothom que ho desitgi pot consultar a la mateixa biblioteca els volums que integren aquest nou fons.
.

Jaume Mañosas, regidor de cultura,
Jordi Sempere i Roig i l’alcalde Juan Antonio Vázquez  << anterior