416

juliol 2004 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 


 
La gent gran celebra la seva XII Setmana
 

La XII Setmana de la Gent Gran , cinc dies plens d'activitats i espectacles per al gaudiment de tota la ciutadania organitzats pel col·lectiu més veterà de la ciutat, va ser inaugurada el passat 14 de juny amb l'obertura de la mostra dels treballs ma-nuals realitzats al llarg de la temporada. A l'acte, celebrat al Casal Municipal de la Gent Gran , hi van assistir diversos representants del consistori santfeliuenc, com l'alcalde, Juan Antonio Vázquez; els tinents d'alcalde Josep Lluís Burgui i M. Teresa Calzada, i el regidor de Cultura i Joventut, Jaume Mañosas, així com la cap tècnica de l'àrea municipal de Serveis Socials. Com a tancament de la jornada inaugural, el públic assistent va poder gaudir d'una exhibició musical a càrrec dels ciutadans i ciutadanes que han participat en aquests tallers.

La poesia i l'art van ser els protagonistes del segon dia de la XII Setmana de la Gent Gran. A les 16 hores el grup de tertúlies literàries va organitzar un recital de poesia al Casal Municipal de la Gent Gran , el mateix escenari que una hora després va acollir la xerrada "Modernisme, una manera de pensar, una manera de viure", a càrrec del professor de la Universitat Ramon Llull Francesc Garreta.

Un dia després les activitats festives van començar a les 8.30 del matí, amb la sortida des de la plaça de Laujar de Andarax, de la caminada popular a la penya del Moro i l'ermita de la Salut. La sortida va culminar amb una botifarrada per a tots els grups que es van animar a fer aquest passeig per una de les zones verdes més importants de la ciutat. Ja a la tarda va arribar el torn del teatre amb la representació de l'obra Nos ha tocado la suegra, escenificada a les 18.00 hores pel grup de teatre del Casal de la Gent Gran. L'actuació de la Coral Roses de la Gent Gran va tancar els espectacles preparats al Casal Municipal per a la jornada del dimecres.

Amb una excursió a Girona, amb visites guiades a la catedral i al patrimoni històric i arquitectònic de la ciutat, van començar els actes preparats per al dijous. Després del viatge, a les 17.00 hores va tenir lloc al Centre Cívic Roses, el tradicional espectacle de varietats organitzat i escenificat pels components de la Llar de Jubilats.

El divendres els balls tradicionals i de saló van ser els protagonistes del programa d'activitats, amb una exhibició a càrrec dels participants dels tallers de balls de saló i de sardanes, a les 18:00 hores. Finalment, el dissabte 19 la plaça Lluís Companys va acollir la festa de cloenda de la XXII Setmana de la Gent Gran , en la qual es va poder gaudir d'un ball popular obert a tota la ciutadania.  << anterior