Abril 2022 | Sant Feliu de Llobregat

482

Els indicadors presentats en la Junta Local de Seguretat situen Sant Feliu novament com una de les ciutats més segures de l’entorn

La Junta Local de Seguretat es va reunir l’11 de març per analitzar l’informe d’indicadors corresponents a l’any 2021, del qual es desprèn que Sant Feliu manté una taxa de delictes molt inferior a la dada general de Catalunya. El nombre de delictes registrats en el 2021 ha experimentat una reducció del 3,7%, que arriba al 8,66% en el cas de delictes contra el patrimoni, respecte de l’any 2019, és a dir, el darrer abans de la imposició de mesures contra la Covid-19 que restringien la mobilitat de les persones. L’informe apunta que les resolucions s’han incrementat en un 2,1% i les detencions en un 22%, i estipula que la principal tipologia de delictes contra el patrimoni que es perpetren són les estafes seguides dels furts, ambdues a molta distància de la resta de delictes.

 

Pel que fa a la seguretat del trànsit, l’informe evidencia que es mantenen les mateixes xifres en el nombre d’accidents, reduint només en un 1 (93 percaços) la dada de 2020, any en què també s’aplicaven fortes restriccions en la mobilitat. De fet, si es compara amb el darrer any de normalitat previ a la pandèmia, la reducció és encara més remarcable,

atès que en aquell exercici es van registrar 129 accidents. Altres dades apunten que el nombre d’accidents per cada 1.000 habitants és acusadament menor que la mitjana de la província de Barcelona, a Sant Feliu és de 2,1, mentre que la mitjana provincial arriba a 5. La comparativa en el cas de les persones ferides en algun accident també aporta dades destacables per a Sant Feliu, amb 0,66 persones ferides per cada mil habitants contra les 1,9 que es produeixen de mitjana a la resta de la província. D’altra banda, els punts negres de trànsit també s’han reduït notablement. Aquestes localitzacions amb més de dos accidents han passat de 4 a 3, una reducció al voltant d’un 50% respecte a anys anteriors.

 

Les persones assistents van destacar la feina desenvolupada pel Servei d’Atenció a les Víctimes (SAV), així com l’operatiu que es va portar a terme arran de l’incendi del passat 31 de desembre al carrer d’Europa del barri de la Salut, amb el treball conjunt entre Bombers, Policia Local, Mossos d’Esquadra i Creu Roja.

 

Torna Sent Sant Feliu, el festival d’arts escèniques i música 100% santfeliuenques, ara en format mixt

 

Després de la bona acollida de l’any passat, Sant Feliu ha tornat a acollir el festival Sent Sant Feliu, una mostra del talent creatiu i cultural de la ciutat que va sorgir com a expressió del suport a la cultura i per fomentar la difusió i promoció dels agents artístics locals. Enguany Sent Sant Feliu s’ha sumat a la progressiva recuperació de la normalitat oferint un format mixt, amb espectacles que s’han pogut gaudir en línia d’una banda, i un concert en viu que aplegarà tres dels grups més puixants a nivell local

 

Així, els passats 17, 18 i 19 de desembre es van programar a través del canal de Youtube de l’Ajuntament 20 actuacions d’artistes del municipi, tots ells santfeliuencs o amb algun component de la ciutat en el cas dels grups. El festival inclou 20 talents locals, incorporant des d’artistes que han debutat enguany com és el cas d’Hugo Marlo o La Fera, fins a disciplines artístiques no musicals com els espectacles de màgia i monòlegs, o l’actuació de les tres acadèmies de dansa de CCA Virgen del Rocio, Pocket’s o Come to Dance, un dels sectors que més va patir les restriccions de la pandèmia. Les actuacions es poden visualitzar novament visitant www.youtube.com/AjuntamentSantFeliu.

 

La següent cita del festival Sent Sant Feliu serà el dia 5 de gener a partir de les 23 h. La Sala Ibèria acollirà un triple concert en viu amb els grups Delta Delta, Clash City Rockers i Sibaris, formació que enguany celebra el seu desè aniversari. L’entrada serà gratuïta fins a completar l’aforament.

 

Sent Sant Feliu s’emmarca dins de les accions previstes en el Pacte de Ciutat com a mesura per reactivar el sector artístic i cultural local. Es pretén així afavorir i fomentar la difusió i promoció dels agents culturals i artístics locals, especialment en l’àmbit de les noves tecnologies, després de la cancel·lació d’activitats que va motivar la irrupció del Covid-19.

 

Pessebres per a tots els gustos

 

L’entitat Calaix de Sastre organitza un pessebre vivent que es podrà visitar els dies 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre als jardins del Palau Falguera, de 18 a 20 h. D’altra banda, la tradicional exposició de pessebres arriba enguany a la seva 69a edició, i es podrà visitar a la Sala d’exposicions del Palau Falguera del 22 de desembre fins al 9 de gener de 2022 en el següents horaris:

 

Laborables, de 18 a 20.30 h

Dissabtes i festius, de 12 a 14 h i de 18 a 20.30 h

25 de desembre, de 12 a 14 h, tarda tancat

1 i 6 de gener, de 18 a 20 h

3 de gener, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h

 

Coincidint amb la celebració del Racó del Conte al Palau Falguera, els Amics de les Roses organitzen també al Palau un pessebre integrat per figures de Playmobil.

 

Tant el Racó del Conte com el pessebre de Playmobil es podran visitar del 23 de desembre fins al 9 de gener de 2022 en els següents horaris:

 

De dilluns a divendres, de 12 a 14 h i de 18 a 20 h

Dissabtes i diumenges, d’11 a 13 h

31 de desembre i 5 de gener només horari de matí

25 i 26 de desembre, i 1 i 6 de gener tancat

 

La celebració i els horaris d’aquestes activitats poden veure’s afectats per les prescripcions que marquin les autoritats sanitàries en funció de l’evolució de la Covid-19, i es poden arribar a cancel·lar atenint-se a les mesures que decreti la Generalitat de Catalunya.