470

desembre 2017 | Sant Feliu de Llobregat

Actualitat

L’advocada Julia Latorre, nova Síndica de Greuges Municipal

Es presenta el Premi de Poesia Martí Dot 2016 i es publiquen les noves bases

El saló de sessions de l’Ajuntament va acollir el 28 de novembre la presentació a la ciutadania de Júlia Latorre, nova Síndica de Greuges Municipal. Julia Latorre va ser escollida com a Síndica Municipal de Greuges en la sessió plenària del mes de juny, amb els vots a favor d’ICV-EUiA, PSC, C’s, Veïns per Sant Feliu, el vot en contra del PDeCAT i l’abstenció d’ERC. En la trajectòria professional de la nova Síndica destaca el fet d’haver estat la primera dona fiscal d’Espanya i la primera dona degana dels Col·legis d’Advocats d’Espanya. També ha estat degana del Col·legi d’Advocats de Sant Feliu, i en diferents períodes ha format part tant del Consell d’Advocats de Catalunya com del Consell General de l’Advocacia. A més, ha estat presidenta de l’Escola de Pràctica Jurídica i del Casino Santfeliuenc.

Trobareu més informació a www.santfeliu.cat/sindic

El 21 de novembre es va presentar a la Biblioteca Montserrat Roig el Llibre “La mà dins la roda”, de Guim Valls, poemari guanyador del Premi de Poesia Martí Dot 2016. El llibre guanyador també es va presentar a la Llibreria La Calders de Barcelona el 23 de novembre. Els dos actes van servir també per fer públiques les bases de la 43a edició del premi, que arriba consolidant-se com un dels premis per a poetes i poetesses joves més importants del panorama líric català. El certamen pretén promoure la creació literària en català i ajudar especialment els joves poetes i poetesses a donar a conèixer la seva primera obra. El premi és obert a la participació de persones de fins a 35 anys que presentin un recull de poemes originals i inèdits, escrits en català. Enguany el guardó està dotat amb 1.500 euros i la publicació de l’obra guanyadora a la col·lecció de poesia de Viena Edicions. A més, la persona guanyadora participarà en un mínim de dos recitals poètics organitzats per l’Ajuntament durant l’any 2018.

Més informació: www.santfeliu.cat/martidot

El moviment Viles Florides reconeix novament Sant Feliu amb tres flors d’honor

L’ACIC cedeix a l’Ajuntament la maqueta del Palau Falguera per a persones invident

La maqueta en 3D és una donació de l’Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC) que amb conveni amb l’Ajuntament de Sant Feliu l’ha creat per tal d’apropar la cultura d’un dels edificis més emblemàtics de Sant Feliu a les persones amb ceguera o visió reduïda. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa accidental, Lourdes Borrell, el regidor de Cultura, Manel Martínez, el president de l’ACIC, José Ángel Carrey, i l’escriptor i activista santfeliuenc Agustí Vilar.

A la gala anual Flors d’Honor 2017 de Viles Florides, celebrada a Mollet del Vallès al setembre, Sant Feliu va tornar a ser distingida com a Vila Florida per tercer any consecutiu. En l’acte, presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, es va atorgar a la ciutat tres flors d’honor. Aquests són els guardons amb què el moviment Viles Florides reconeix la feina dels municipis en l’àmbit del verd urbà i de la transformació de l’espai públic amb l’enjardinament dels espais verds. Amb aquest resultat Sant Feliu revalida la distinció aconseguida en les dues edicions anteriors, en què la ciutat va ser distingida amb les tres flors d’honor.

Yuzz Sant Feliu: Clausura de la cinquena edició i nova convocatòria

Servei de recollida i lliurament sostenible de compres a domicili

 

L’Ajuntament, amb la col·laboració del projecte d’innovació social Koiki i la Fundació Nou Xamfrà, dedicada a la integració laboral i social de persones amb discapacitat intel·lectual, ha posat en marxa un servei de recollida i lliurament social i sostenible de compres a domicili. Els missatgers són persones amb diversitat funcional o persones en situació de vulnerabilitat que es desplacen a peu amb carrets per al transport o amb bicicletes elèctriques. De moment, hi ha 15 comerços apuntats a aquesta iniciativa que els permet guanyar competitivitat ampliant la seva oferta de serveis a la clientela. Els comerços que necessitin adherir-s’hi o vulguin més informació es poden adreçar al Centre Can Maginàs (c/ Hospitalet, 25), trucant 93 685 07 83 o per correu a promocioeconomica@santfeliu.cat.

La Biblioteca Montserrat Roig va ser l’escenari el 5 d’octubre de l’acte de cloenda de la cinquena edició del programa de suport a l’emprenedoria jove Yuzz Sant Feliu, que enguany ha vist créixer 15 projectes molt diversos en l’àmbit de les noves tecnologies, alguns d’ells de marcat caire social. L’acte també va servir per presentar BIS-Baix Innova Social, un programa que pretén impulsar el prototipatge de projectes d’innovació social treballant accions concretes amb resultats tangibles.

D’altra banda, ja està en marxa la sisena edició del programa d’emprenedoria, aquesta vegada amb nou nom, Yuzz Explorer. El programa està adreçat a tots aquells joves de 18 a 31 anys que tinguin una idea o projecte tecnològic i la vulguin desenvolupar.

 

S’instal·len desfibril·ladors en diversos equipaments esportius

Prova pilot amb empreses del polígon El Pla per fomentar una mobilitat més sostenible

L’Ajuntament ha instal·lat desfibril·ladors en diverses instal·lacions esportives de la ciutat. En concret, s’han ubicat a la Zona Esportiva de Les Grases, que dona servei al Pavelló d’Esports Andrey Xepkin, al camp de futbol de Les Grases, a l’Estadi Municipal d’Atletisme, dos al Palau d’Esports Juan Carlos Navarro (un a la pista i un altre a la zona de les grades), i un altre aparell al camp de futbol Falguera. Tots els aparells estan connectats amb el telèfon d’emergències 112. Al marge d’aquests cinc nous desfibril·ladors, El Complex Municipal de Piscines, els ambulatoris de la ciutat, la Policia Local i la Creu Roja ja disposen d’aquest tipus d’aparells. A més, des del setembre s’han fet diversos cursos de formació adreçats específicament a les persones vinculades a les entitats usuàries de les instal·lacions esportives on s’instal·len els desfibril·ladors per aprendre a manipular els aparells.

L’Ajuntament de Sant Feliu, l’Associació d’Empresaris dels Polígons d’Activitat econòmica de Sant Feliu (AEPLA), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i 12 empreses del polígon El Pla van ratificar el 2 de novembre un conveni de col·laboració per impulsar el projecte Biciempresa, a través del qual l’ens metropolità vol promoure l’ús de la bicicleta en els desplaçaments diaris per arribar a la feina. Fruit d’aquest acord, l’AMB ha cedit gratuïtament 30 bicicletes, Bicicletas Monty cedeix 3 i Soler i Sauret 4, per un període màxim de fins a sis mesos. Són bicicletes elèctriques o mecàniques urbanes, plegables o de passeig. A més, l’AMB facilita aparcament segur als punts d’intercanvi modal (estació de RENFE i tramvia) i en altres punts estratègics de Sant Feliu, mitjançant mòduls del servei metropolità Bicibox.

Nova campanya d’ajuts per a l’adequació de l’habitatge

Treballs en relació amb l’accessibilitat al web municipal

L’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a través del Consorci Metropolità de l’Habitatge, han posat en marxa un nou programa d’ajuts per a l’adequació dels habitatges privats de la ciutat. La iniciativa té per objectiu millorar les condicions d’habitabilitat dels habitatges per garantir la seva seguretat i alhora augmentar la qualitat de vida de la ciutadania. L’import de les ajudes és del 50% del cost total de l’obra de millora, amb un màxim de 3.000 €, i de 6.000 € si l’habitatge és de la Borsa d’Habitatge. Per a més informació, podeu adreceu-vos a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament (pl. Vila, 1 – 93 685 80 01). També podeu consultar el web del Consorci Metropolità de l’Habitatge www.cmh.cat. El termini de presentació de la documentació inicial a l’OAC, prèvia a la sol·licitud d’ajuts, és fins al 31 d’octubre de 2018.

L’Ajuntament està realitzant totes les actuacions necessàries per adequar el portal www.sanfeliu.cat als estàndards d’accessibilitat web vigents a nivell internacional (Pautes d’accessibilitat al contingut del web 2.0, definides per la comunitat internacional World Wide Web Consortius (W3C). D’aquesta manera, totes les persones usuàries podran utilitzar els serveis del web, incloent aquelles persones amb necessitats especials per motiu de discapacitat, edat o altres raons, o la gent gran i altres col·lectius que accedeixen al web de formes molt diverses: des de dispositius mòbils, sense la utilització del ratolí com a dispositiu d’entrada, etc.

“En aquests moments de la meva vida no vull honors,

vull ser útil a la ciutadania”

El proper 21 de desembre se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya a les quals concorren 10 candidatures. La seva convocatòria anticipada i en dia laborable, fa necessari aprofundir en la informació habitual davant aquest tipus de convocatòries.

El sistema electoral que recull l’Estatut és proporcional: els escons al Parlament es reparteixen entre les llistes electorals en proporció als vots que cadascuna ha obtingut. Al mateix temps, aquest sistema ha d’assegurar la representació adequada de totes les zones del territori de Catalunya.

Podran votar en aquestes eleccions els ciutadans i ciutadanes de nacionalitat espanyola que tinguin 18 anys o més el dia de celebració de les eleccions i que consten empadronats a Sant Feliu de Llobregat.

Afectacions a la jornada laboral

El Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social dicta la normativa que sigui procedent perquè l’elector/a que presti serveis el dia 21 de desembre pugui disposar, dins de l’horari laboral, de fins a quatre hores per a l’exercici del dret de sufragi, les quals seran retribuïdes.

Quan el treball sigui en jornada reduïda, s’efectuarà la corresponent reducció proporcional del permís. Aquest permís té la condició de retribuït i no recuperable.

Els empresaris tenen dret a sol·licitar als seus treballadors l’aportació del justificant acreditatiu d’haver votat, expedit per la mesa electoral corresponent, per tal de fer efectiu l’abonament del salari del temps utilitzat per votar.

 

Pel que fa a les escoles i centres de formació, la Generalitat ha decretat el dia 21 de desembre com a “no lectiu”. No obstant, el dia 22 de desembre sí que serà lectiu, i serà el darrer dia abans de les vacances escolars de Nadal, tal com estava previst abans de la convocatòria d’eleccions.

Afectacions al funcionament dels serveis municipals

A totes les eleccions existeix una figura que és la dels i les representants de l’Administració, que són les persones que s’encarreguen de transmetre al Centre de Recollida d’Informació (CRI) les dades de totes les fases del dia 21 de desembre: obertura, comunicació de les dades dels membres de les meses electorals, primer i segon avanç de participació i escrutini. Des del web i les xarxes municipals s’anirà informant de la jornada electoral, així com dels resultats al final de la jornada.

Això implica que un nombre elevat de treballadors i treballadores de l’Ajuntament no podrà desenvolupar la seva tasca habitual el dia 21 de desembre, doncs han estat designats com a representants. A més, l’emplaçament de col·legis electorals en espais on habitualment es presenten serveis municipals, també modificarà aquests serveis en funció de la seva afectació.

Com que el dia 21 de desembre ha estat decretat com a dia no lectiu, el professorat de l’Escola bressol i l’Escola Municipal de Música no treballarà durant la jornada electoral, així com tampoc els i les docents de l’Aula Sant Feliu.

www.santfeliu.cat/eleccions