459

juliol 2015 | Sant Feliu de Llobregat

La ruta de senderisme cultural El Camí se senyalitza al seu pas per Sant Feliu

La ruta de senderisme cultural coneguda amb el nom d’El Camí, amb un recorregut de 5.400 km al llarg de totes les comarques i illes de parla catalana, s’ha senyalitzat al seu pas per Sant Feliu gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i l’associació sense afany de lucre El Pas, que coordina i impulsa la ruta. Un centenar de persones vinculades a l’entitat Escoltes Catalans va participar el 6 de juny en una jornada de treball per senyalitzar la ruta al seu pas per la ciutat.

Sant Feliu inclou un recorregut de 4,9 quilòmetres. Entra per Collserola i s’endinsa en el nucli urbà a través del passeig del Comte de Vilardaga, passa pel parc Nadal, per la plaça de la Vila, per davant dels jardins del Palau Falguera i travessa la ciutat per diferents carrers fins a arribar pràcticament a tocar el Consell Comarcal, on segueix en direcció al parc de Torreblanca per dirigir-se a Sant Joan Despí.

La senyalització ha suposat la col·locació de plaques metàl·liques a la zona de Collserola i d’adhesius en el tram d’El Camí que travessa el nucli urbà. En funció de si el tram de la ruta correspon al camí troncal o als brancals, el recorregut té una marca de color vermell o groc. A més, en alguns casos, els circuits locals se senyalitzen amb una marca verda.

El Camí està pensat per fer-lo a peu, però inclou molts trams pedalables. Tot el recorregut està georeferenciat.

Més informació: www.elcami.cat

El Camí té un recorregut a Sant Feliu de 4,9 quilòmetres.

 

Més de 300 alumnes participen en projectes d’emprenedoria digital a les aules

Més de 300 infants i joves de primària, secundària i batxillerat de la ciutat han participat al llarg del curs 2014-2015 en diferents activitats d’emprenedoria i innovació tecnològiques impulsades des dels seus centres educatius amb el suport del programa municipal Sant Feliu Innova. En total s’han desenvolupat 14 projectes diferents a través dels quals els alumnes han après a materialitzar una idea de negoci.

Per tal de potenciar la capacitat de creació i l’aprenentatge en l’emprenedoria de projectes col·lectius, l’Ajuntament ha posat a l’abast dels centres els projectes “Inventors i publicistes”, adreçat a infants de primària, i el projecte “Sant Feliu Emprèn”, concebut per a alumnes de cicle superior de primària, secundària i batxillerat.

QR als carrers de Sant Feliu

D’altra banda, s’han promogut projectes en què els alumnes han estat els creadors de continguts com l’anomenat “QR als carrers de Sant Feliu”, del col·legi Verge de la Salut, el qual permet difondre la història dels noms dels carrers de la ciutat a través de codis QR que es poden llegir amb dispositius mòbils intel·ligents. Aquests codis QR s’han reproduït en unes rajoles que s’han instal·lat en els sis primers carrers documentats (Joana Raspall, Dr. Fleming, Jaume Vidal, Pere Àlvarez i Pere Dot). L’Ajuntament desenvolupa els codis QR i implementa la informació dels carrers al web municipal.

Les escoles també han pogut participar en un projecte per conèixer la programació amb SNAPI amb l’accés a dades reals, una iniciativa impulsada des del Citilab de Cornellà.

Les rajoles amb els codis QR ja s’han instal·lat en diversos espais com la plaça Pere Dot.