el butlleti
 


Jordi San José
Jordi San José | L'alcalde

 



butlleti
“Estem treballant amb el teixit econòmic i comercial per elaborar un acord estratègic per al desenvolupament econòmic”
Butlleti






Regidors de barri: l’Ajuntament, encara més a prop



Els regidors i regidores som, simplement, representants de la ciutadania i tenim la responsabilitat de dirigir, en nom seu, el govern de la nostra ciutat. Aquesta definició implica la màxima transparència i proximitat en l’acció de govern. Com a alcalde aquesta és una de les meves prioritats. I per fer-la efectiva, és impres-cindible el diàleg permanent entre representants i representats. Aquesta és, en definitiva, la raó de fons per haver creat la figura del regidor de barri, amb una presència mensual regular als vuit barris de la nostra ciutat, i amb la finalitat de poder plantejar directament, al regidor o regidora corresponent, les necessitats o les expectatives de Can Calders, Can Maginàs, Centre, Falguera, les Grases, Mas Lluí, Roses Castellbell o la Salut

Molts dels temes que es plantejaran als regidors i regidores són petites millores del dia a dia. El pressupost municipal estableix els recursos econòmics de què disposem i les prioritats a què farem front amb aquests recursos. Hem volgut fer un pressupost molt atent a aquestes petites millores, però bàsiques per a la qualitat urbana que volem. Juntament amb la qualitat urbana, les prioritats d’aquest pressupost i les principals línies del govern en aquest mandat són el desenvolupament econòmic i la cohesió social. El pressupost preveu un volum important d’inversions a tots els barris i amb un endeutament controlat, sempre amb l’objectiu de la lluita unitària i prioritària per al soterrament.

En aquests primers mesos, s’està agreujant la situació de crisi econòmica i les seves conseqüències en l’empobriment de l’economia i el creixement de l’atur, que afecta ja més de 3.600 veïns i veïnes. Estem treballant amb el teixit econòmic i comercial per elaborar un acord estratègic per al desenvolupament econòmic i per combatre els efectes de la crisi, en la triple perspectiva de qualitat del nostre sòl industrial, de reforç i facilitats al comerç i de formació continuada dels treballadors. Però des d’una perspectiva general, hem de continuar amb la denúncia de les causes polítiques de la crisi i amb la construcció d’un model social alternatiu que hi pugui fer front. Contra un model d’acumulació de riquesa i de poder per part d’una oligarquia financera, és urgent reivindicar el control i la regulació democràtica de l’economia i l’aspiració irrenunciable de l’ètica i de la justícia social.

 



Los regidores y regidoras somos, simplemente, representantes de la ciu-dadanía y tenemos la responsabilidad de dirigir, en su nombre, el gobierno de nuestra ciudad. Esta definición implica la máxima transparencia y proximidad en la acción de gobierno. Como alcalde ésta es una de mis prioridades. Y para hacerla efectiva, es imprescindible el diálogo permanente entre representantes y representados. Ésta es, en definitiva, la razón de fondo para crear la figura del regidor de barrio, con una presencia mensual regular en los ocho barrios de nuestra ciudad, y con la finalidad de plantear directamente al regidor o regidora correspondiente las necesidades o las expectativas de Can Calders, Can Maginàs, Centre, Falguera, les Grases, Mas Lluí, Roses Castellbell o la Salut.

Muchos de los temas que tendrán que abordar estos regidores y regidoras son pequeñas mejoras del día a día. El presupuesto municipal establece los recursos económicos de que disponemos y las prioridades a las que haremos frente con estos recursos. Hemos querido hacer un presupuesto muy atento a estas pequeñas mejoras, pero básicas para la calidad urbana a que aspiramos. Junto a la calidad urbana, las prioridades de este presupuesto y las principales líneas del gobierno en este mandato son el desarrollo económico y la cohesión social. El presupuesto prevé un volumen importante de inversiones en todos los barrios de la ciudad y con un endeudamiento controlado, siempre con el objetivo de la lucha unitaria y prioritaria para el soterramiento de las vías.

En estos primeros meses, se está agravando la situación de crisis económica y sus consecuencias en el empobrecimiento de la economía y el crecimiento del paro, que afecta ya a más de 3.600 vecinos y vecinas. Estamos trabajando con el tejido económico y comercial para elaborar un acuerdo estratégico para el desarrollo económico y para combatir los efectos de la crisis, en la triple perspectiva de calidad de nuestro suelo industrial, de refuerzo y facilidades al comercio y de formación continuada de los trabajadores. Pero desde una perspectiva general, hemos de continuar con la denuncia de las causas políticas de la crisis y con la construcción de un modelo social alternativo que pueda hacerle frente. Contra un modelo de acumulación de riqueza y de poder por parte de una oligarquía financiera, es urgente reivindicar el control y la regulación democrática de la economía y la aspiración irrenunciable de la ética y la justicia social.


<< anterior