el butlleti
 
442
Novembre 2011
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 

L'opinió

Jo passo a l’acció

Lídia Muñoz

Lídia Muñoz
Cáceres


Portaveu d’ICV-EUiA

 

El proper 20 de novembre tots els ciutadans i totes les ciutadanes de l’Estat espanyol tenim l’ocasió d’escollir els nostres representants al Congrés dels Diputats. Aquesta data, que té lloc cada 4 anys, s’ha demostrat que és insuficient davant d’una ciutadania que demana més protagonisme, més participació i més transparència, en definitiva, més política.

Alhora, el 20-N és una oportunitat per opinar i per votar en contra de les retallades imposades pel PSOE, CiU i el PP. No ens podem resignar pensant que l’alternativa a les incompetències demostrades per Zapatero al capdavant del Govern de l’Estat és la dreta del PP, que cada cop es presenta més xenòfoba i més racista, com està demostrant a Badalona.

Joan Coscubiela i l’equip de dones i homes que formen part de la llista electoral d’ICV-EUiA al Congrés, són la garantia de la lluita pels drets dels treballadors i treballadores, de la lluita per la justícia social i contra el frau fiscal; la garantia en general de la defensa de l’estat del benestar, cada cop més en perill en uns moments en què sembla que la crisi econòmica és l’excusa perfecta per afavorir els mercats en detriment de la defensa de les persones més vulnerables.

Per tots aquests motius, us encoratjo que el proper 20 de novembre canalitzeu tota la vostra indignació en compromís i en acció. Cal anar a votar i us animo a votar ICV-EUiA.


No és el mateix

Lourdes Borrell

Lourdes Borrell Moreno

Portaveu del Grup Municipal Socialista

 

El 20-N decidirem entre Rubalcaba o Rajoy.

Aquesta és la tria fonamental. N’hi ha d’altres, però cap d’elles té entitat suficient per determinar en quina direcció es mouran les coses a Espanya durant els propers quatre anys. I això és el rellevant.

Les propostes dels socialistes, que encapçala Carme Chacón aquí i Rubalcaba a tot Espanya, van en la direcció de fer front a la crisi:

• Ajudant a fer que es creï ocupació, mitjançant la recuperació de l’economia productiva i gravant l’especulativa.

• Fent que no es retallin les prestacions socials com a fórmula d’ajustar ingressos i despeses, sinó que aquest objectiu s’assoleixi mitjançant la millora en la gestió i una aportació més gran d’aquells que més tenen.

• Millorant la qualitat del nostre sistema democràtic, donant més veu a la gent a l’hora de triar els representants i incorporant noves formes de participació.

Les de la dreta, tant el PP com CiU, van en la direcció contrària: aprofitar-se de la crisi per fer retrocedir les conquestes socials, dins i fora de la feina.

Perquè no són el mateix, perquè volem lluitar pel que val la pena,
EL DIA 20 DE NOVEMBRE TOTHOM A VOTAR, TOTHOM A VOTAR PSC.Temps difícils, decisions difícils

Rosa Maria Martí

Rosa Maria Martí

Portaveu del Grup Municipal de CiU

Vivim temps convulsos provocats per una dura crisi econòmica que afecta països d’arreu del món, i Catalunya no n’és una excepció. A casa nostra la crisi s’ha vist accentuada per una difícil situació financera de la Generalitat de Catalunya provocada pel fet que patim un espoli fiscal per part de l’Estat espanyol que ens empobreix i ens resta eines per fer front a la crisi, a banda d’haver estirat més el braç que la màniga durant els últims anys.

Davant d’aquesta difícil tessitura, el Govern de la Generalitat de Catalunya no té més remei que prendre decisions difícils i impopulars, pensant en la sostenibilitat del nostre estat del benestar, ja que si actués de forma irresponsable, i seguíssim gastant sense fre, ens portaria a una situació de fallida com ha passat a Portugal, Irlanda i Grècia.

Pensem que és del tot insostenible haver de pagar 6 milions d’euros diaris d’interessos i que és del tot injust i insolidari per als nostres fills i néts deixar un país amb aquest nivell d’endeutament. Governar vol dir prendre decisions difícils i no amagar la realitat. Ara bé, no podem esperar solucions immediates, sinó: esperit de servei, ganes de canvi, actituds noves, afrontar els problemes, disciplina, austeritat, imaginació, diàleg i sentit de país.

Amb aquest esperit i amb aquest convenciment, a les properes eleccions generals del 20-N hem de votar CiU. Som els únics capaços de defensar els interessos dels catalans. O ara o mai! Cal ser decisius a Madrid. La majoria absoluta de qualsevol dels partits majoritaris de l’Estat espanyol pot ser la fi de Catalunya.


Salir de la crisis es posible

Sergio Jiménez Cervera

Sergio Jiménez Cervera

Portaveu del Grup Municipal del PP


El 20 de noviembre empieza el cambio en España. Necesitamos la confianza de todos los ciudadanos para demostrar que con un buen gobierno del Partido Popular puede mejorar la situación.

Por el momento no hay ningún partido, salvo el PP, capaz de hacer NADA y a los hechos me remito.

ICV en el tripartito de la Generalitat ha dejado la misma en la ruina, CIU pierde el tiempo con sus problemas identitarios y recorta la sanidad y la educación, y del PSOE mejor ni hablar, ha sido el gobierno que más daño ha hecho a España en la historia de la democracia, sus malas políticas han generado más de 5.000.000 de parados, siendo España el PEOR país de los 27 de la Unión Europea, han bajado las pensiones a los jubilados y un sinfín de calamidades causadas por el mal gobernar. Y ahora Rubalcaba tiene la cara de venir con el cuento de "Cuidado que viene la derecha", y de mentir más que habla.

Pues no os dejéis engañar, SI el PP viene, pero viene a solucionar los verdaderos problemas de los españoles.

Los mejores economistas han preparado un paquete de medidas con las cuales en menos de 8 meses se empezará a crear empleo, y nuestro país dejará de ser la vergüenza de Europa para ser el ejemplo a seguir de cómo salir de la crisis como ya lo demostramos en el 96.

<< anterior