el butlleti
 
435
abril 2010
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 

 

Campanya d’escolarització per al curs 2010-2011 a escoles, instituts i escoles bressolEscolarització per al curs 2010-2011
9.000 euros en ajuts per a menjador

En el ple municipal de desembre es va aprovar per unanimitat atorgar ajuts econòmics per al servei de menjador als infants de 0 a 3 anys escolaritzats durant el curs 2009-2010 a les escoles bressol municipals. En total, l’Ajuntament destina 9.082 euros a 21 famílies que tenen escassa capacitat econòmica, per ajudar-les a fer-se càrrec del cost del servei de menjador escolar dels seus fills i filles.

 


La campanya d’escolarització per al curs 2010-2011 es va posar en marxa al gener amb les jornades de portes obertes a les escoles, que es van dur a terme entre els dies 18 i 30 de gener. Els centres d’educació infantil, primària i secundària obligatòria del municipi van donar a conèixer els seus projectes educatius, instal•lacions i serveis a les famílies, per tal d’ajudar-les a triar l’escola o l’institut on preinscriure els seus fills o filles.

Un cop finalitzada la preinscripció escolar, el pas següent serà la matriculació de l’alumnat, que es podrà fer del 7 a l’11 de juny.

A Sant Feliu, per al curs 2010-2011 s’han ofert 500 places de P3 a les escoles públiques i concertades. El 87% de l’alumnat ha entrat a l’escola que havia demanat com a primera opció en la preinscripció.

Pel que fa a secundària, s’han ofert 223 places per accedir a primer d’ESO als centres públics i concertats de la ciutat.


Escoles bressol municipals


També les escoles bressol municipals van celebrar jornades de portes obertes en el marc de la campanya d’escolarització per al curs 2010-2011. La presentació de sol•licituds de plaça serà del 3 al 9 de maig a través d’Internet, i del 10 al 14 de maig presencialment al Palau Falguera. La publicació de les llistes definitives serà el 2 de juny i el període de matrícula del 7 a l’11 de juny.

 

3.087 infants es beneficien dels ajuts per a llibres de text

En el ple municipal de gener es va aprovar la concessió d’ajuts individuals per a l’adquisició de llibres de text per al curs 2009-2010 per valor de 71.454,66 euros, els quals beneficiaran 3.087 alumnes de Sant Feliu.

Els beneficiaris són les famílies amb fills o filles empadronats a Sant Feliu que cursen educació infantil o primària a qualsevol centre públic o concertat de Catalunya. Els ajuts són de 20 euros per a l’alumnat d’educació infantil i de 25 euros per al de primària. Aquest és el tercer any consecutiu que l’Ajuntament aplica aquesta mesura.


Els instituts Martí Dot i Olorda s’adhereixen al projecte eduCAT 1x1

Els instituts públics Olorda i Martí Dot han acordat participar en el projecte eduCAT 1x1 impulsat per la Generalitat, el qual els permetrà dotar l’alumnat de 1r d’ESO d’un ordinador portàtil que podran fer servir fins que finalitzin els estudis obligatoris. Les famílies s’han de fer càrrec del cost del portàtil, que en el marc del projecte s’ofereix a un preu assequible.

El projecte eduCAT 1x1 pretén fomentar la innovació en l’ensenyament i millorar els processos i els resultats en l’aprenentatge. També preveu dotar les aules amb pissarres digitals interactives, augmentar la connectivitat Wi-Fi i substituir progressivament els llibres de text per llibres en format digital  << anterior