el butlleti
 
433
juliol 2009
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 

 

L’Ajuntament crea una taula cívica per analitzar la crisi econòmica

 


Taula cívica
La taula cívica de Sant Feliu es va constituir
el passat 10 de juny


El passat 10 de juny es va constituir la taula cívica de seguiment de la situació econòmica i del seu impacte a Sant Feliu. Es tracta d’una iniciativa impulsada des de l’Ajuntament amb l’objectiu de conèixer la realitat de les famílies de la ciutat davant la difícil situació de l’economia actual.

La taula està formada per una vintena de persones i entitats representants de diferents àmbits. Així, hi són presents els sindicats UGT i CCOO, Càrites Diocesanes, Voluntariat de Sant Feliu, l’AMPA del CEIP Monmany i de l’escola Verge de la Mercè, el Síndic de Greuges, així com els responsables polítics de les àrees d’Innovació, Ocupació i Promoció Econòmica, Participació Ciutadana, Serveis Socials, Economia i Serveis Generals de l’Ajuntament.

L’alcalde de la ciutat, Juan Antonio Vázquez, va presidir l’acte de constitució de la taula cívica. En aquesta primera trobada la taula va analitzar les dades de Càrites sobre l’augment de les persones i famílies que sol·liciten ajudes i va acordar establir diferents indicadors que permetin mesurar la incidència de la crisi en la ciutadania per tal de poder definir mecanismes d’actuació. Alguns dels indicadors que s’estudiaran són les baixes del servei de menjador escolar, la durada dels subsidis d’atur dels desocupats o les demandes d’ajudes socials. La taula cívica es tornarà a reunir durant el mes de juliol.

Un altre dels temes que va ser debatut i analitzat per la taula cívica és la formació, en tant que un element fonamental en el procés de reinserció laboral de molts aturats.

La taula cívica de Sant Feliu es tornarà a reunir durant el mes de juliol per seguir analitzant la repercussió directa de la crisi a la ciutat.

Increment de la dotació al banc d’aliments i al servei de rober


D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Feliu i les parròquies de Sant Llorenç i Sant Joan Baptista han signat un conveni de col·laboració per tal de garantir que els serveis del banc d’aliments i rober que ofereixen les parròquies puguin atendre totes les persones que els sol·liciten. L’actual situació econòmica ha provocat que els demandants d’aquests serveis hagin augmentat al voltant d’un 60% respecte l’any passat i això dificulta la labor de les parròquies.

La firma del conveni, aprovat en el ple municipal de maig, contempla l’aportació del consistori de 28.850 D per tal de garantir un servei digne adreçat a les famílies i persones necessitades del municipi. L’import es distribueix, d’una banda, en una aportació de 15.000 D en concepte de les despeses de compra, transport, distribució i emmagatzematge dels aliments que s’oferiran en el banc d’aliments que gestiona cada parròquia. El banc d’aliments ofereix menjar de primera necessitat en cru com ara arròs, pasta
o llegums a les persones que prèviament han fet la sol·licitud als Serveis Socials de l’Ajuntament.

El consistori també es compromet a cedir un local a l’organització Càritas de la parròquia de Sant Llorenç perquè pugui oferir el servei de rober a tota la població. L’Ajuntament es fa càrrec dels costos del lloguer, manteniment, aigua i llum del local, quantificats en 13.850 € anuals. El local de recollida de roba està ubicat al carrer Pi i Margall, número 20.

D’altra banda, la botiga de roba infantil Burbujas, que es troba al carrer Eugeni d’Ors, va posar en marxa al maig una original iniciativa segons la qual ofereix vals d’un 1 € de descompte per cada kilogram de roba vella infantil que porti un client. La roba recaptada serà lliurada al rober de Càritas a Sant Feliu.


  << anterior