el butlleti
 
433
juliol 2009
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 

 
L'opinió
 

Treballant, avançant

Joan Grisó Nieto

Joan Grisó Nieto

Portaveu del Grup Municipal Socialista

 

Arribats l’estiu i les vacances fa que per a molts canviï el ritme del dia a dia. La ciutat, però, continua avançant. Durant aquest any s’han iniciat multitud de projectes que contribueixen a fer que cada vegada ens puguem sentir més orgullosos i orgulloses de la nostra estimada ciutat.

En finalitzar l’estiu i durant l’últim trimestre de l’any podrem ser testimonis de moltes de les feines que el Govern de la ciutat s’ha compromès a realitzar, i en posaré alguns exemples: la posada en funcionament del taller ocupacional per a persones amb discapacitat, el trasllat i millora de l’escola d’educació especial Tramuntana, la millora i adequació del CEIP Monmany, la finalització de la remodelació de Laureà Miró, l’inici de la remodelació de la plaça del Consell d’Infants, la millora de tots els parcs infantils de la ciutat, la finalització del pla de pavimentació i les obres de millora de la via pública, i l’inici del projecte de millora de l’espai públic dels barris de Can Calders i la Salut (plaça de les Roses i entorn).

Aquestes tasques responen a les línies d’actuació que el Govern es va fixar en el Pla d’Actuació Municipal, que tot just havent passat l’equador del mandat es troba en un grau d’acompliment força elevat.

Sense oblidar que la ciutat s’està preparant, no per a la que serà una de les actuacions més importants, sinó la més important en els darrers 30 anys d’ajuntaments democràtics, el soterrament complet de les vies del tren. El soterrament es troba ja en la fase de declaració d’impacte ambiental, el darrer tràmit abans de la licitació i adjudicació de l’obra, i tot fa poder afirmar que l’any 2010 serà, definitivament, l’any del soterrament.

Tot i aquest important volum d’actuació, hi ha problemes en la ciutadania que hem d’anar abordant, generant espais de coincidències i col•laboració on la comunicació sigui fluïda.

Encara que hi hagi unes poques persones que es neguen a veure-ho, que mai reconeixen que alguna cosa s’ha fet bé, que permanentment busquen l’enfrontament, les actuacions impulsades des del Govern són el reflex d’una ciutat que avança i seguirà avançant.


Responsabilitats clares com l’aigua

Jordi San José i Buenaventura

Jordi San José i Buenaventura

Portaveu d’ICV-EUiA

 

Després de sis mesos i mig d’estar tancada, el 15 de juny va tornar a obrir la nova piscina coberta. És la segona incidència greu, després dels problemes inicials de pèrdues d’aigua que van retardar-ne l’obertura dos mesos, l’estiu de 2007.

És evident que no hi ha responsabilitat municipal en el trencament de la biga. Però la gestió de l’Equip de Govern en els mesos següents a aquest incident ha plantejat el desconcert i malestar de molts usuaris i també ha generat dubtes en la forma com s’han exigit responsabilitats. Cal recordar, a més, que el 2007 ja van quedar moltes preguntes sense respondre i que l’Equip de Govern es va negar a crear una comissió d’investigació per aclarir-les.

ICV i EUiA el mes de març ja vam demanar  els informes tècnics, jurídics i econòmics sobre el funcionament de la piscina abans i després de l’incident de la biga. Creiem que és imprescindible saber qui assumirà i pagarà la totalitat de les obres i de les indemnitzacions pel tancament, que ha posat el Club Natació en una situació delicada i de la qual no és responsable. Serà difícilment admissible, en aquesta segona ocasió, que l’Equip de Govern no doni una resposta completa i suficient sobre la seva gestió en aquests mesos.

La piscina no és, però, l’única obra pública que genera interrogants. Els veïns i veïnes de Can Calders estan veient com les obres de l’aparcament de la Fàbrica de les Tovalloles tenen un ritme irregular, amb parades freqüents. La complexitat tècnica de l’obra, que ha de tenir present la canalització de la Riera i el futur projecte del soterrament, requereix una informació completa i a temps, que des d’ICV-EUiA també reclamem.

Les obres públiques tenen com a objectiu més qualitat de vida de tothom, en àmbits tan diversos com la salut i l’esport o la millora de l’espai públic. Però s’han de fer també des de la qualitat democràtica: amb informació i temps suficients i criteris clars per a la ciutadania que n’és propietària, i per a les empreses i treballadors que les construeixen. Aquesta és una responsabilitat, clara com l’aigua, dels governants que gestionen bé i que respecten la ciutadania.



El canvi en marxa!

Josep Lluís Fernández Burgui


Josep Lluís Fernández Burgui

Portaveu del Grup Municipal de CiU

Els resultats electorals obtinguts per Convergència i Unió el 7 de juny en les eleccions europees són esperançadors. No en va, Convergència i Unió ha estat a Sant Feliu l’única força política que ha pujat respecte del 2004, tant en nombre de vots com en percentatge –ha passat del 12,03% el 2004 al 16,23% el 2009-, reduint així significativament la diferència amb els socialistes, que han perdut 1.682 vots respecte del 2004, i situant-nos frec a frec amb el PP. A tots i a totes moltes gràcies per la vostra confiança.

Els bons resultats electorals es poden llegir en clau catalana i en clau santfeliuenca, en el sentit que els ciutadans i ciutadanes han valorat positivament la nostra tasca d'oposició constructiva a Catalunya i de govern a la ciutat. Com va apuntar Artur Mas la mateixa nit electoral, "CiU és un valor a l'alça i el tripartit un valor a la baixa. Hem sembrat les primeres llavors del canvi a Catalunya, ara cal seguir treballant amb constància perquè el canvi es faci realitat." Si ens permeteu, parafrasejant el poeta Martí i Pol, "Tot està per fer, tot és possible!" Si sumem, podrem evitar que el tripartit sumi.

També voldríem fer esment de la baixa participació electoral, significativament per sota del 50% (40,07% a Sant Feliu i 35,86% a Catalunya). Creiem que aquest és un clar símptoma de l’enuig dels ciutadans i ciutadanes davant la manca d’empenta del Govern tripartit català i el Govern socialista de Zapatero per fer front a la crisi i al cansament davant d’unes campanyes electorals basades en la por i en la confrontació, i allunyades dels problemes reals. Bé farien la gent d’ERC i d’ICV a Sant Feliu de prendre’n nota. La crispació, l’enfrontament sense alternatives, el soroll, la cridòria, la manca de respecte, contribueixen a allunyar el ciutadà de la política i a augmentar l’abstenció.


Clima político y elecciones Europeas

Sergio Jiménez Cervera


Sergio Jiménez Cervera

Portaveu del Grup Municipal del PP

 

Últimamente el clima político en Sant Feliu no está pasando por los mejores momentos. La crispación por parte de algún grupo de la oposición y de muchos movimientos vecinales no es el camino. El PP quiere trabajar de manera constructiva y con buen hacer. Con ello no decimos que estemos de acuerdo con todo lo que hace el equipo de gobierno, pero sí estamos de acuerdo con lo que significa el bien para nuestra ciudad. Nuestro equipo trabajará siempre para mejorar la calidad de vida de los sanfeliuenses.

Dicho esto, mostrar nuestro más grato agradecimiento a los ciudadanos y ciudadanas que en las elecciones europeas han optado por el Partido Popular y que han conseguido que obtengamos unos óptimos resultados.

Sabemos que el PP es el único partido capaz de solucionar la crisis que tanto nos afecta. ZP y su equipo, con sus ocurrencias, han conseguido que cada vez nos hundamos más, que el paro esté casi en un 20% (4.000.000 millones de parados), que los pobres sean cada vez más pobres. Ha hecho desaparecer la clase media y pequeños empresarios autónomos que nacieron cuando el PP gobernaba nuestro país y, en definitiva, nos han robado la ilusión de vivir.

¿Y saben lo peor? Que aún tienen la desfachatez de culpar de la crisis a D. José María Aznar y al PP. Hay que tener pocas luces para creérselo. Pero en fin, ustedes mismos saquen sus propias conclusiones.


Salvem Sant Feliu!

Carles Soriano


Carles Soriano

Portaveu del Grup Municipal d'ERC

En el ple del 26 de maig, el Grup d’Esquerra Republicana vam presentar una moció per reprendre el diàleg sobre la modificació del Pla General Metropolità.

El Pla va ser aprovat inicialment,  no definitivament, en sessió celebrada el 25 de novembre de 2008. En aquella aprovació només el Grup d’Esquerra va manifestar l’oposició al Pla.

Vam votar en contra perquè el Pla conté tot un seguit de propostes molt perjudicials per al barri del Mas Lluí i per al mateix medi natural inclòs en el Parc de Collserola. Es preveu una nova carretera per l’interior de la zona protegida i es proposa construir habitatges en zona verda i d’equipaments, precisament en un barri prou abandonat en l’aspecte dels serveis ciutadans. En definitiva, un pla en contra de l’interès general, però molt beneficiós per als especuladors. 

Vam considerar que la memòria de participació ciutadana no es correspon amb l’actual Pla del 2008, sinó amb la memòria d’un pla del 2006. El Pla ha sofert canvis substancials; per tant, vam proposar fer un nou pla de participació ciutadana i, en tot cas, aturar el Pla fins que no es fes aquest procés.

La proposta va tenir el suport d’IC i de l’AV del Mas Lluí. Minuts abans del ple es va fer una manifestació pels carrers de Sant Feliu. Ben segur que, si el Govern municipal no rectifica, les protestes continuaran. És de justícia!


  << anterior