423

desembre 2005 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 


 
Tribuna oberta
 

Fundació Campaner

Aquest estiu passat, la meva família i jo hem estat voluntaris "santfeliuencs" de la Fundació Campaner. Hem estat cuidant, i convivint-hi, dues nenes (la Gambo i la Fadji) que la Fundació Campaner ha portat del Níger a Barcelona per ser intervingudes quirúrgicament per un equip de voluntaris mèdics (cirurgians plàstics) de la Clínica Teknon i de l'Hospital General de Catalunya.

La Fundació Campaner va néixer ara fa 10 anys a Mallorca. Lluita contra la noma, malaltia que mutila el rostre dels petits més pobres d'Àfrica a causa de la desnutrició i per la manca d'higiene. Periòdicament, nens malalts de noma són operats a Mallorca a càrrec de la Fundació Campaner, per fer-los cirurgia facial per recompondre'ls els seus rostres mutilats.

El missatge que transmet el seu fundador, en Pep Campaner, és: "Amb la vostra ajuda podrem estar a l'abast de tothom..." Com més socis siguem, podrem desenvolupar amb tranquil·litat els projectes que s'estan duent a terme al Níger (la construcció d'una escola per a tots els nens de Diffa (300), la construcció de pous d'aigua potabilitzada, un banc de cereals, etc.). És per això que m'agradadaria comptar amb el vostre suport, perquè ens ajudeu a transmetre aquet missatge a tots els ciutadans santfeliuencs, perquè coneguin les activitats que desenvolupa la Fundació i, si hi ha algú interessat a col·laborar-hi, pugui contactar amb la Fundació Joan Campaner mitjançant la nostra web www.fundacioncampaner.com, l'adreça electrònica infocat@fundacioncampaner.com o bé el telèfon 665 80 46 43.

"Amb la vostra ajuda podrem estar a l'abast de tothom..." Una cordial salutació.

Joan Vivancos


Soterrem el tramvia i el tren

El senyor alcalde, poc temps després de ser escollit, es va manifestar partidari que el Trambaix travessés Sant Feliu pel nou barri de Can Bertrand i pel carrer de Sant Josep, al barri de Falguera. Durant la celebració del ple municipal de novembre de 2003, l'alcalde, en adonar-se que no tenia majoria a l'Ajuntament per impulsar l'opció Falguera, la va retirar de l'ordre del dia i es va comprometre a convocar un acte informatiu sobre les alternatives tècniques del pas del tramvia pel casc urbà de Sant Feliu. Han passat dos anys i aquest acte encara no s'ha celebrat.

Després del fort rebuig veïnal al pas del tramvia per Falguera, i com que la conjuntura política havia canviat (des de les eleccions a la Generalitat i el Govern central el PSC o el PSOE governen a Sant Feliu, Catalunya i Espanya), el senyor alcalde també ha canviat d'idea: la urbanització de la superfície resultant del soterrament del tren la pagarà el tramvia que passarà per sobre. Segons l'alcalde, aquesta és la condició que ha posat la Generalitat per col·laborar amb un 20% del pressupost de les obres del soterrament.

Totes les enquestes i consultes realitzades fins ara a Sant Feliu donen sempre el mateix resultat: total desinterès i desconfiança respecte al tramvia, així com rebuig al seu pas per Sant Feliu. Als veïns i veïnes partidaris de l'arribada del metro i contraris que el tramvia passi per sobre del soterrament, no ens queda cap més camí que impulsar la recollida de signatures per demanar la consulta popular, tal com preveu el reglament de participació ciutadana: SI EL TRAMVIA HA DE PASSAR, QUE SIGUI SOTERRAT. A més a més, no convé oblidar que el senyor alcalde juntament amb els seus socis de govern van acordar un pla d'actuació del mandat (PAM, 2003-2007) en el qual es comprometien a garantir la consulta popular sobre el finançament i el projecte urbanístic del soterrament (punt 1-1.3).

José Miguel Ardanuy




  << anterior