428

gener 2007 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 


 
Breus
 

L'escultor i professor Joaquin Hernández Pellissa rep la Medalla de la Ciutat

El ple municipal de setembre va aprovar, amb el vot a favor de totes les forces polítiques en el darrer Ple municipal, la concessió de la Medalla de la Ciutat a l'escultor i mestre Joaquín Hernández Pellissa, pel conjunt de la seva trajectòria docent, artística, social i per les seves qualitats humanes i de compromís cívic. Joaquín Hernández va néixer l'any 1947 a Maella (Saragossa). Des del 1970 resideix a Sant Feliu i treballa com a mestre de l'Escola Nadal, on ha exercit fins a l'actualita trenta-sis anys de carrera docent, aleshores Lahoz Burgos. Durant anys va combinar el seu treball professional amb els estudis d'escultura a l'Escola Massana de Barcelona.

Com a escultor, Hernández Pellissa ha rebut diferents premis i guardons en reconeixement a la seva obra, entre els quals destaquen el Premi de la Delegació Provincial del Ministeri de Cultura de Zaragoza (1981); el Gran Premi Internacional d'Escultura d'Aquitània (1985); la Medalla Josep Llimona del Cercle Artístic de Sant Lluc de Barcelona (1994); i el Primer Premi d'Escultura Figurativa de Barcelona (1997).


L'Escola Nadal participa en un projecte d'escoles europees

Per segon curs l'escola Nadal participa en un projecte d'escoles europees d'intercanvi d'experiències, en el qual també participen alumnes i escoles de d'Escòcia, Sicília, Alemanya i Eslovàquia. Al passat octubre tres professores de l'escola, junt a set dels altres països, van anar a Sicília per visitar, conèixer i intercanviar experiències, així com per preparar els treballs que els alumnes del Nadal enviaran als seus companys europeus. Cada alumne de cinquè de primària, es comunica amb un altre alumne d'alguna de les escoles participants divulgant, com una oficina de turisme, Sant Feliu de Llobregat i els seus voltants, i també costums i tradicions, tant amb imatges com explicacions. Una pinzellada d'aquest treball, podeu trobar-la a la pàgina web de l'escola: http://xtec.es/ceipnadal/ ( projecte comenius).
  << anterior