416

juliol 2004 Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat
 


 
Entitats culturals participen en el Fòrum de les Cultures 2004
 Des del passat 8 de maig el Fòrum de les Cultures 2004 ha començat el seu programa d'activitats al recinte central de Diagonal Mar, un programa que inclou diverses iniciatives desenvolupades amb la xarxa de municipis col·laboradors. En aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i l'organització del Fòrum de les Cultures 2004 van signar un conveni de col·laboració el passat 12 de novembre. mitjançant el qual la nostra ciutat participa activament en aquesta trobada dels pobles i les cultures de tot el món, incorporant les pràctiques municipals que han estat seleccionades per l'organització de l'esdeveniment com a integrants del programa general del Fòrum 2004.

La primera activitat del Fòrum en què està present Sant Feliu de Llobregat es va celebrar el 24 de maig a l'Auditori de l'Edifici Fòrum. Sota el nom de La veu dels nois i noies al Fòrum Barcelona 2004, al llarg del matí es va fer una presentació dels resultats de les iniciatives participatives municipals dels infants de quatre ajuntaments estatals, entre els quals figura Sant Feliu de Llobregat mitjançant el seu Consell d'Infants. El nen Albert Marsà i i la nena Lídia Vaqué, en representació del Consell d'Infants de Sant Feliu de Llobregat, el segon tinent d'alcalde i president delegat de l'Àrea de Serveis Personal, Sr. Josep Lluís Fernández Burgui, i el regidor de Participació Ciutadana, Francisco Dorado, van ser els encarregats de presentar la iniciativa del Consell d'Infants a les autoritats i al públic assistent. L'elecció del Consell d'Infants municipal com a primer acte de col·laboració reflecteix la voluntat per part de l'organització del Fòrum d'oferir una plataforma d'expressió per als més petits, una inquietud que va portar l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a constituir aquesta plataforma de debat i consulta l'any 1996. El conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el Fòrum de les Cultures també preveu una segona fase de participació en la qual es presentaran diverses fitxes de bones pràctiques desenvolupades pel municipi de Sant Feliu, així com treballs realitzats pels nens i nenes integrants del Consell d'Infants municipal. Aquestes fitxes formaran part d'una exposició que podrem veure al Centre de Convencions del Fòrum de les Cultures 2004 el proper setembre.

La participació d'entitats santfeliuenques al Fòrum 2004 es completa amb la participació del Cor de l'Ateneu Santfeliuenc al concert de corals Cants de Pau, celebrat el passat 8 de febrer al Pavelló Olímpic de Badalona, un acte enquadrat dintre del programa prefòrum que va aplegar més de 3.900 cantaires del Moviment Coral Català.  << anterior