octubre 2003 núm 412

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ......


 
Festa de Sant Llorenç (9 i 10 d’agost)
 
Els passats 9 i 10 d’agost sant feliu de llobregat estava de festa per celebrar la diada de sant llorenç, patró de la ciutat. una festa que van viure i gaudir una gran quantitat de santfeliuencs i santfeliuenques que, malgrat les dates estivals, no es van voler perdre tan assenyalada data.

Enguany, la festa de Sant Llorenç s’inicià el dia 9 a la nit amb el ball de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Universal. La plaça de la Vila s’omplí, fins ben avançada la matinada, de ciutadans i ciutadanes disposats a passar una bona estona tot ballant o prenent la fresca.
L’endemà, dia de Sant Llorenç, els campaners de la ciutat van despertar la ciutat amb el toc de Festa Major i es va celebrar una missa en honor del patró de la ciutat. Alhora, als jardins del Palau Falguera, més de dos-cents infants jugaven a la fira de jocs infantils instal·lada per a l’ocasió. Ja al migdia, es va celebrar el vermut en honor de tothom que es diu Llorenç, amb la participació dels gegants i gegantons de la ciutat anomenats Llorenç, que van exercir d’amfitrions del vermut.
A la vesprada, per cloure la Festa Major, es va celebrar una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Contemporània, i, finalment, les tradicionals i esperades havaneres i rom cremat amb el grup Cavall Bernat. A la mitja part de les havaneres es va lliurar un petit detall a la santfeliuenca Isabel Mitats, guanyadora d’un concurs d’havaneres a Valladolid.