octubre 2003 núm 412

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ......


 
Moció de l’Ajuntament sobre l’article aparegut a “Interviú”
 


Amb motiu de l’article aparegut a la revista Interviú corresponent a la setmana del 2 al 8 de juny de 2003, en el qual es va publicar el reportatge “Sant Feliu, miedo en las calles”, els grups municipals d’ERC, CiU i PSC van presentar una moció al ple municipal del 29 de juliol de 2003.
La moció, que va ser aprovada per unanimitat, condemna la utilització sensacionalista dels fets per part de la publicació, malgrat reconèixer que la base del reportatge parteix d’una problemàtica real. Així, es va acordar traslladar una queixa formal a la redacció de la revista Interviu tot manifestant el desa-cord amb el tractament alarmista efectuat en el reportatge, amb la inclusió de dades inexactes i la utilització d’imatges de ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu que poden produir un evident perjudici per a la seva projecció pública.
La moció també recull l’acord d’elaborar polítiques per evitar la proliferació de grups violents que incloguin tant mesures de caire policial com socials, culturals i educatives.
En aquest sentit, existeix el precedent de la moció del 26 de juny de 2002 en què l’Ajuntament s’adherí al manifest i concentració ciutadana que tingué lloc a la plaça de la Vila per rebutjar l’agressió patida per la seu d’ERC del nostre municipi, i que també comportà un acord per part de l’Ajuntament per exercir l’acusació particular en els casos d’agressions feixistes que es produeixin a la ciutat.