octubre 2003 núm 412

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ......


 
L'Hospital Comarcal, una realitat
 

L'auditori Miquel Martí i Pol de Sant Joan Despí va ser l'escenari escollit per a la presentació, el passat 21 de juliol, del projecte guanyador per a la construcció del futur hospital del baix llobregat. Aquest equipament sanitari aposta per l'aplicació d'energies alternatives en un entorn que disposa d’1,72 hectàrees de zones verdes.

El proper any s'iniciaran les obres del nou Hospital Comarcal del Baix Llobregat. Està previst que quan entri en funcionament, l'any 2006, atendrà unes 275.000 persones, entre ingressos anuals, urgències i consultes.
El projecte guanyador dels arquitectes Pineda i Brullet té forma de L i preveu tres patis. Pel que fa a les instal·lacions mèdiques, disposa de 238 llits, 7 unitats d'hospitalització, 1 unitat de cures intensives, 8 sales d'operacions, 40 consultoris, 1 hospital de dia i 1 zona d'urgències.
El nou hospital tindrà una superfície edificada de 25.000 metres quadrats, àmplies zones verdes i un aparcament en superfície i soterrani de gran capacitat. Així mateix, s'hi aplicaran energies renovables gràcies a la instal·lació de plaques solars.