Març 2023 | Sant Feliu de Llobregat

485

PAM

Un mandat alineat amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, que aborda temàtiques que van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles o la governança.

Aquesta agenda ha de marcar l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals, configura un full de ruta d’actuació per assolir el gran objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

L’agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional i d’aplicació universal, i es desplega mitjançant un sistema de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals.

El PAM 2019-2023 de Sant Feliu de Llobregat integra aquests ODS dins les seves accions per tal de donar compliment a l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible.

Consulta a www.santfeliu.cat/pam els ODS que s’assoleixen amb cadascun dels eixos del Pla d’Actuació del Mandat.

Oriol Bossa i Pradas

Alcalde

 

@oriol_bossa

Feina feta, projectes per mirar endavant

El mandat 2019-2023 arriba al temps de descompte. Enrere queda un mandat extraordinàriament complex. L’esclat de la pandèmia, la seva posterior gestió, els seus efectes socials i econòmics, combinats també amb els efectes econòmics que ha generat el conflicte bèl·lic a Ucraïna. Des del govern vam estar a l’altura en aquelles circumstàncies, gestionant l’excepcionalitat, entre altres coses mobilitzant vuit milions d’euros per al Pacte de Ciutat, en un seguit de mesures per pal·liar els efectes de la pandèmia.

Ara, gairebé tres anys més tard, Sant Feliu es troba en una cruïlla històrica. A mitjà termini veurem i viurem la fi de les obres del soterrament. Poques ciutats viuran com viurà Sant Feliu una transformació urbanística tan important. En l’horitzó una nova centralitat urbana, generadora d’oportunitats de tota mena, amb nous espais públics de qualitat, amb nous equipaments, en definitiva un nou Sant Feliu.

Aquest nou Sant Feliu no arribarà sol. La gestió del govern en el mandat que acaba ha estat absolutament proactiva. Proactiva, en primer lloc, en relació amb el responsable de l’obra. La coordinació amb ADIF ha estat constant per fer seguiment

de l’obra i poder informar en temps i forma adequada a la ciutadania sobre els impactes de l’obra. Proactiva també en relació amb el govern de la Generalitat. Hem treballat colze a colze perquè després de l’obra Sant Feliu pugui corregir dèficits històrics. L’exemple més clar serà la construcció del CUAP i el trasllat del CAP de la Rambla a l’antic camp de futbol.

El futur de la ciutat no pot ser més esperançador. Sabem que la ciutadania així ho percep, i sabem que a una gran majoria del nostre veïnat li agrada viure a Sant Feliu. Vull apel·lar, per acabar, a l’orgull santfeliuenc. En aquest mandat en què hem viscut relats destructius, pessimistes, d’aquells que tot el que no fan ells està malament; cal apel·lar a l’orgull de ciutat, al relat esperançador, a la visió que no hi ha millor lloc al món que el Sant Feliu que tant estimem.

Sant Feliu es mereix que la gestió del dia a dia de la ciutat recaigui en mans de persones que estimin Sant Feliu, que sentin orgull de la ciutat i que transmetin aquesta passió en la presa de decisions. En el mandat 2023-2027 viurem canvis profunds a tots els nivells. La ciutat mereix que qui comandi aquestes transformacions senti la ciutat, estimi la ciutat i senti passió per la ciutat.

Sentim-nos orgulloses de ser de Sant Feliu.

Lídia Muñoz Cáceres

1a Tinenta d’alcaldia

Un molt bon balanç, malgrat la pandèmia

Aquest mandat ha estat clarament marcat per una pandèmia que mai havíem previst viure. La prioritat va ser en tot moment la garantia de la salut pública i dels drets fonamentals dels santfeliuencs i santfeliuenques, així com tenir cura de les persones més vulnerables. El coronavirus no va aconseguir aturar-nos i va demostrar que és necessari posar la vida al centre de les polítiques públiques.

És en aquest context que vàrem impulsar el Pacte de Ciutat, eina per combatre de manera unitària les conseqüències socials i econòmiques del coronavirus; del que vull destacar especialment l’històric consens assolit, ja que es va posar en marxa amb la participació de tots els agents polítics, socials i econòmics de Sant Feliu. Es van mobilitzar quasi 8 milions d’euros extraordinaris, i es van complir en temps rècord quasi un 95% dels compromisos adquirits.

Per tot això hem d’agrair a la ciutadania, als treballadors i treballadores dels serveis essencials i municipals, el seu esforç i compromís davant d’aquesta complexa situació. I agrair també a les forces polítiques i a les entitats l’amplitud de mires per donar resposta com un sol poble a una situació crítica.

Més enllà d’aquesta excepcionalitat, durant aquest mandat hem garantit l’impuls d’una gran transformació també històrica: el soterrament avança, el disseny del futur de la ciutat s’està decidint amb la participació de tota la ciutadania que va poder votar en la consulta del soterrament, i els objectius fixats en el Pla d’Acció de Mandat (PAM) s’han desenvolupat en la seva majoria.

Bon govern i ciutadania amb sentit de comunitat són la clau de l’èxit de Sant Feliu, i ho continuaran essent.