Abril 2022 | Sant Feliu de Llobregat

482

Participació

Tornen els consells de barri

Els dies 4, 5 i 6 d’abril es van celebrar noves sessions dels consells de barri, fòrums que es van crear amb la voluntat que santfeliuencs i santfeliuenques poguessin parlar de temes col·lectius del seu entorn. Les sessions d’aquests òrgans van reprendre la presencialitat en diferents equipaments municipals després de les restriccions derivades de la pandèmia, i hi van poder assistir entitats i persones a títol individual. En les diferents trobades es va explicar el funcionament d’aquests consells, les properes obres i actuacions que es duran a terme a cada barri, i es va donar compte del desplegament del projecte d’Agenda Urbana.

Amb la creació i impuls dels consells de barri es dona compliment a aquells compromisos del Pla d’Actuació del Mandat que tenen per objectiu incorporar la ciutadania en l’elaboració i avaluació de les polítiques públiques, en aquest cas a través de la creació d’un òrgan permanent de participació de caràcter territorial. Es complementa així el conjunt d’òrgans estables de participació que formen els consells sectorials, com a eines al servei d’una democràcia representativa que doni més protagonisme a la ciutadania en la construcció col·lectiva de la ciutat.

Comença la valoració de propostes per al Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Sant Feliu

Al llarg del mes de març ciutadanes i ciutadans van proposar diverses línies d’actuació per decidir quin serà el futur urbà de Sant Feliu, canalitzades a través d’un procés participatiu vinculat al Pla d’Acció de l’Agenda Urbana.

Aquests suggeriments han de donar resposta als diferents objectius estratègics identificats per l’Agenda Urbana Espanyola, així com als reptes identificats en la fase de diagnosi prèvia realitzada pels serveis tècnics municipals. Una vegada finalitzat el període de participació, des del 21 d’abril i durant els mesos de maig i juny, es desenvoluparà la fase de valoració, on es donarà resposta a cada una de les aportacions fetes i es donarà compte de quines han estat incorporades finalment a l’esborrany del document del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana.

Què és l’Agenda Urbana?

L’Agenda Urbana (AU) és una eina estratègica de planificació que cerca orientar les decisions i les polítiques que incideixen en el territori i en allò urbà amb una visió global, integrada i continuada en el temps. Amb aquest instrument es pretén assolir una ciutat més inclusiva, segura, resilient i sostenible, adaptant a escala local l’objectiu 11 de l’Agenda 2030, aprovada per les Nacions Unides el 2015.

Aquest document estratègic persegueix assolir els tres compromisos de transformació per a un desenvolupament urbà sostenible, establerts a la Declaració de Quito (Conferència de l’ONU Hàbitat III):

• Inclusió social i eradicació de la pobresa.

• Prosperitat urbana sostenible, inclusiva i oportunitats per tothom.

• Desenvolupament urbà resilient i ambientalment sostenible.

Actualment, Sant Feliu es considera projecte pilot de l’Estat en l’elaboració del seu Pla d’Acció de l’Agenda Urbana, fet que es reconeix com a bona pràctica i experiència transferible a altres ciutats del territori.

Saps que Sant Feliu tindrà la seva pròpia moneda local?

En el marc del Pacte de Ciutat es va acordar dotar la ciutat d’una moneda local com a mesura de reactivació econòmica, afavorint el comerç local i la cohesió social. El projecte avança per convertir-se properament en una realitat, i ho fa comptant amb la participació de la ciutadania, que pot triar el seu nom a la plataforma Decidim entre el 4 i el 30 d’abril. La Rosa, La Santfe, El Dot, quina serà l’opció més votada?