desembre 2021 | Sant Feliu de Llobregat

481

Solidaritat

Sant Feliu celebra una nova edició de la Fira de la Solidaritat

El dissabte 23 d’octubre es va celebrar a la plaça de Lluís Companys la XVII Fira de la Solidaritat, organitzada pel Consell Solidari de Sant Feliu amb el suport de la Diputació de Barcelona. Durant tot el matí les entitats que integren el Consell Solidari de Sant Feliu van donar a conèixer la seva feina i els seus projectes en un ambient lúdic i distès. Les entitats també van organitzar activitats infantils, juvenils i familiars per conèixer altres realitats d’una manera divertida i creativa, com tallers de reciclatge, pintada de mandales i màscares, balls i danses africanes, i la representació de l’obra de teatre la Rateta Voladora, a càrrec de la companyia Mitja i Mitjoneta.

Una delegació de Sant Feliu viatja al Senegal per fer seguiment d’un projecte de cooperació sobre gestió de l’aigua i apoderament de la dona

Una delegació de l’Ajuntament va aterrar dimecres 17 de novembre a la regió de Saint Louis, al Senegal, per fer seguiment del projecte ‘Apoderament de la dona de la zona periurbana de Sant Louis mitjançant la millora en la gestió dels horts comunitaris’. Durant la seva estada, el grup va tenir l’oportunitat de reunir-se amb diferents representants de les dones productores de la regió i de la comunitat científica, així com d’assistir a jornades sobre la gestió sostenible de l’aigua.

La visita forma part de les activitats contemplades en aquest projecte, cofinançat per l’Ajuntament de Sant Feliu i la Diputació de Barcelona, que inicialment preveia un seguit d’accions per al tractament i reutilització d’aigües residuals amb la posada en marxa de parcel·les agrícoles a l’abril de 2020. L’aparició de la Covid-19 va fer impossible el seu desenvolupament, i finalment es va reorientar el programa d’actuació cap a accions formatives per oferir eines a tècnics i tècniques de diferents municipis de la regió del nord del Senegal per tal que puguin aplicar mecanismes ecològics per a la gestió sostenible de l’aigua.

Exposició sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible

En el marc de la Fira de la Solidaritat d’enguany, el Centre Cívic Les Tovalloles va acollir del 19 al 30 d’octubre l’exposició itinerant Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), de l’Associació d’Amics de les Nacions Unides. La mostra introdueix resumidament les aspiracions de cadascun dels 17 ODS acordats pels líders mundials l’any 2015 per millorar la vida de totes les persones, en qualsevol lloc del món. Aquesta agenda és un pla d’acció per a les persones, el planeta i la prosperitat que estimularà l’acció fins l’any 2030, i que també es va tractar a la sessió “Una Agenda Global per abordar els temes de proximitat: el veïnatge positiu i els Objectius de Desenvolupament Sostenible”, que es va organitzar al mateix espai l’11 de novembre per difondre i conscienciar sobre la importància de contribuir a la sostenibilitat des de les accions de proximitat.

Visions de la cultura indígena a l’exposició Guardians de l’Amazònia

Del 29 de novembre al 10 de desembre, el Casal de Joves va acollir l’exposició fotogràfica Guardians de l’Amazònia, organitzada per l’entitat homònima i que forma part del Consell Solidari de Sant Feliu. La mostra va donar a conèixer part de la història viscuda pels indígenes Puyanawa i la seva lluita pels drets fonamentals, així com pel rescat de la seva llengua i les seves tradicions culturals i espirituals. L’associació Guardians de l’Amazònia va néixer precisament amb la finalitat de promoure i salvaguardar la cultura i les tradicions dels pobles de l’Amazones. El seu objectiu és conservar el patrimoni de coneixements d’aquests pobles en perill d’extinció, basats en les tradicions orals i les seves pràctiques espirituals i així poder oferir aquest llegat a les noves generacions.

Els Puyanawa i L’Eruga de Colors

A través del conte L’Eruga de Colors, presentat al Casal de Joves el 30 de novembre, nens i nenes van poder conèixer la història d’en Pwé i la Vari, membres de la tribu Puyanawa. El relat neix amb la idea de transmetre la cosmovisió indígena als nens i nenes europeus. L’autor del text és Alex Gimeno, qui narra aquesta èpica història que enllaça els antics i moderns esdeveniments del poble Puyanawa; i la santfeliuenca Sònia Coloma aconsegueix il·lustrar el text amb realisme, mentre manté el seu estil.