març 2021 | Sant Feliu de Llobregat

479

Cultura

Núria Contreras és la guanyadora del Premi de Poesia Martí Dot 2020

La poetessa de 25 anys Núria Contreras ha estat la guanyadora de la 46a edició d’aquest certamen, amb l’obra “En Construcció”, un recull de 22 poemes. La guardonada es va donar a conèixer el passat 21 de març, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia. L’autora, d’arrels santfeliuenques, ha estat la guanyadora per unanimitat de l’edició amb més participació en la història del premi, amb un total de 23 poemaris presentats per poetes i poetesses amb edats entre els 20 i 33 anys.

El Premi de Poesia Martí Dot està convocat per l’Ajuntament, i té com a objectiu promoure la creació literària en català i ajudar els joves poetes i poetesses a donar a conèixer la seva primera o segona obra. Està dotat amb 1.500 euros, la publicació del poemari i la inclusió de la persona guanyadora al cicle cultural de la ciutat.

Dia Mundial de la Poesia

En el marc de la commemoració el 21 de març del Dia Mundial de la Poesia, l’Ajuntament de Sant Feliu ha creat una programació especial en format telemàtic amb actuacions protagonitzades per destacats noms del panorama poètic i artístic local com Dones amb Veu i Fina i Marta Rius, així com artistes amb reconeixement al panorama català com Marta Pérez-Sierra, Mireia Calafell, Míriam Cano i Iñaki C. Nazabal, entre d’altres. Totes les gravacions es van compartir a les xarxes socials i al canal de Youtube de l’Ajuntament, on estan disponibles per a la seva visualització posterior.  Es va aprofitar la commemoració per anunciar que la Setmana de la Poesia, que tradicionalment se celebrava al voltant d’aquesta diada amb diferents activitats, enguany es farà a l’estiu.

Celebració del Dia d’Andalusia en format virtual

El 28 de febrer és el Dia d’Andalusia. L’excepcionalitat de la situació sanitària ha provocat que enguany la celebració s’hagi fet de manera virtual, concretament amb la publicació del documental “Volviendo al Sur”, en què van participar les entitats culturals andaluses de la ciutat i que es pot visualitzar a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Sant Feliu, www.santfeliu.cat/youtube.

Les penyes ofereixen en aquest audiovisual una petita mostra del seu treball i dedicació per difondre la cultura andalusa al municipi. La intenció és poder celebrar i compartir més endavant, i de manera segura, aquesta efemèride que commemora la celebració del referèndum que va donar autonomia plena a la comunitat andalusa el 1980.

Un Carnaval en línia amb propostes per a tots els públics

L’edició del Carnaval 2021 de Sant Feliu va  disposar d’un programa confeccionat per participar de les activitats a través d’Internet i les xarxes socials. En aquest sentit, des de l’Ajuntament es va elaborar una exposició de fotografies sobre l’evolució del Carnaval en els darrers 40 anys, es van guarnir els vestíbuls dels equipaments municipals amb disfresses cedides per les comparses i es van impulsar diverses activitats i concursos telemàtics organitzats per entitats de la ciutat. A les escoles i instituts, la setmana del 8 al 12 de febrer, es van seguir diàriament les ordres del rei i la reina Carnestoltes, que malgrat la pandèmia van deixar instruccions per gaudir de la setmana.