març 2021 | Sant Feliu de Llobregat

479

Participació

Impuls i millora de la participació ciutadana amb els Consells de barri

L’Ajuntament inicia un pla de suport al teixit associatiu

El servei de suport a entitats té com a objectiu acompanyar les associacions en el seu funcionament adaptant-se a la nova realitat sobrevinguda per la Covid-19. En concret, el projecte fins ara ha donat suport en la justificació i presentació de projectes, a través de sessions formatives.Aquesta iniciativa ha estat un èxit de convocatòria amb més de 50 participants.

El pla de suport a entitats està dividit en tres eixos, per una banda, s’ha posat a disposició el correu electrònic suportentitats@santfeliu.cat per tal de resoldre qualsevol tipus de dubte. Per altra banda, es portaran a terme sessions formatives, quatre en total, per tal de donar les eines necessàries a les associacions a l’hora d’encarar els seus projectes davant la realitat actual. Finalment, es faran acompanyaments personalitzats per tal d’afrontar cada procés intern de la manera més adequada per l’entitat que ho necessiti.

El Pla d’Actuació de Mandat inclou com a prioritària la participació ciutadana a través de mecanismes que afavoreixin accions inclusives. La incorporació de la ciutadania en l’elaboració i avaluació de les polítiques públiques es recull com un dels eixos centrals d’aquesta legislatura.

Un nou òrgan se suma al conjunt d’espais que l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania per millorar la participació: els Consells de barri, uns fòrums que neixen amb la voluntat que santfeliuencs i santfeliuenques puguin parlar de temes col·lectius del seu entorn, i es posen ara en funcionament després que el passat mes de juliol iniciessin un procés de definició.

El primer consell de barri que es posarà en funcionament és el de Mas Lluí i Roses-Castellbell. Més endavant es crearan els Consells de barri de Can Calders, la Salut i les Grases d’una banda, i aquell integrat per les persones representants de Can Llobera, Can Nadal, Falguera, Can Maginàs i Can Bertrand.

Aquests espais es posen en marxa després que des de l’Àrea de Participació de l’Ajuntament es treballi una sèrie d’anàlisis en clau participativa, com per exemple el taller obert al veïnat del passat 26 de gener. Properament es realitzaran accions informatives a la via pública a través d’ informadores ciutadanes.

Amb la creació i impuls dels consells de barri es complementa el conjunt d’òrgans estables de participació que formen els consells sectorials.

L’Ajuntament destina 1 M d’Euros al foment de la participació ciutadana per decidir sobre l’espai públic

Els propers mesos s’iniciarà un procés participatiu que té per objecte definir quines accions es poden desenvolupar en el Pla de Millora Urbana de l’espai púbic per un valor d’1.000.000 €.

El procés es realitzarà en diferents fases, on la ciutadania podrà formular propostes sobre quines creuen que han de ser les prioritats per tal de millorar la ciutat. Després de la valoració tècnica i la realització de tallers dinamitzadors, les propostes finalistes seran portades a la fase de votació popular, per tal que la ciutadania pugui decidir la inversió dels propers 3 anys pel que fa a la millora de l’espai urbà.

Aquesta metodologia de marxes permet incidir en l’ús quotidià de l’espai públic i incorporar una perspectiva de gènere en les propostes, acomplint també amb el compromís de fomentar la participació de la ciutadania en la presa de decisions en les millores de la ciutat.