473

desembre 2018 | Sant Feliu de Llobregat

Participació

El nou reglament de participació

recull aspectes innovadors

L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat disposa d’un nou reglament de participació ciutadana i col·laboració, que renova l’anterior, incorporant-hi millores i aspectes innovadors, com la consulta popular no referendària. El Reglament és una eina compartida entre l’Ajuntament i la ciutadania per facilitar la intervenció de la ciutadania en la vida pública de la ciutat.

Ja l’any 1998 l’Ajuntament es va dotar d’un reglament de participació ciutadana, que va permetre canalitzar la voluntat dels santfeliuencs i santfeliuenques en temes d’interès públic. La creixent voluntat col·lectiva d’incidir en les polítiques públiques municipals ha portat l’Ajuntament a crear-ne un de nou, que ja està en vigor.

El nou reglament s’ha elaborat amb el treball col·lectiu dels grups i tècnics municipals, entitats i ciutadania. Amb la suma de tothom s’ha aconseguit, expressa l’alcalde Jordi San José, “un reglament innovador i punter, perquè Sant Feliu segueixi sent un referent en matèria de Govern Obert, participació ciutadana i transparència”.

Decidim

nova plataforma per a la participació ciutadana

Decidim Sant Feliu de Llobregat és un entorn digital creat per la Diputació de Barcelona. Facilita que la ciutadania participi en els processos de forma més oberta, transparent i col·laborativa.

S’ha posat en marxa, coincidint amb el procés de participació per a la transformació urbana de la ciutat després del soterrament, i a partir d’ara es farà servir per a tots els processos, com ara el que es fa anualment per decidir les obres de millora de l’espai urbà.

Decidim Sant Feliu de Llobregat permet afegir propostes, compartir idees i participar en els debats amb comentaris. Per entrar-hi cal registrar-se a través del www.santfeliu.cat/decidim.

Javier Molina

Regidor de Participació Ciutadana

“El Reglamento de Participación es la herramienta más valiosa para la empoderación de los vecinos ante las decisiones que se toman acerca de nuestra ciudad”.

Un dels aspectes innovadors del Reglament de participació i col·laboració són les consultes populars no referendàries. Mitjançant una votació es demana l’opinió a la ciutadania sobre una qüestió de competència municipal. A partir d’un mínim del 25% de participació aquesta consulta té caràcter vinculant i haurà de ser presa en consideració per l’Ajuntament. Tot i no superar aquest límit de participació, el Ple Municipal pot decidir tirar endavant el resultat de la consulta. Aquestes consultes es faran cada tercer diumenge del mes de novembre.

La primera consulta serà el 17 de novembre de 2019, per votar la proposta del projecte d’urbanització de la superfície generada pel soterrament.

Per entendre millor el reglament, l’Ajuntament pre-sentarà el mes de gener una guia fàcil, que estarà disponible al web www.santfeliu.cat.

 

Consultes populars

Torna Clic i Pala, el procés per decidir les obres de millora de l’espai urbà

Tot just aquests dies estan finalitzant les darreres obres de millora de l’espai urbà que van resultar del procés que es va fer el 2018. En els darrers mesos s’han construït els carrils bici del carrer Prolongació de Falguera i el de l’entrada a Collserola per la riera de la Salut, encaminaments de passos de vianants per a persones invidents i millores a diferents parcs.

A partir del 14 de gener es podran presentar les propostes per al 2019 a través de la plataforma www.santfeliu.cat/decidim. A més, l’Ajuntament ha habilitat un servei de suport a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (plaça de la Vila, 1), que de 8 a 20 h prestarà ajut en el tràmit a aquelles persones que vulguin fer la seva proposta. Com en anys anteriors el cost global de les obres no poden superar els 400.000 €.

Més informació a www.santfeliu.cat/obresestiu2019