469

setembre 2017 | Sant Feliu de Llobregat

Obres estiu 2017

Noves obres de millora de l’espai urbà durant l’estiu

Coincidint amb el descens de l’activitat a la ciutat durant els mesos d’estiu, a l’agost s’iniciaran les obres incloses en el Pla de millora de l’espai urbà que van resultar més votades al procés participatiu dut a terme a la tardor de 2016. A més, des de finals de juny estan en marxa altres actuacions com les obres de reforma de l’escola Salvador Espriu i una vuitantena d’arranjaments menors a la via pública.

En el marc del Pla de millora de l’espai urbà es faran 9 actuacions que, en termes generals, consistiran en l’adequació de guals i passos de vianants, la creació de plataformes elevades, guals de vehicles i encaminaments per a persones invidents, així com la pavimentació de voreres i calçades, la millora de la senyalització i la il·luminació en espais públics, i la renovació de jocs infantils i l’adequació de parcs i zones de lleure.

En concret, es millorarà l’accessibilitat en 6 cruïlles de carrers. A més, es farà la redefinició de l’espai entre els carrers de Daoíz i Velarde i Josep Ricart, actuació que permetrà pacificar el trànsit i fer més segura la cruïlla a partir de la renovació dels paviments, la senyalització i el clavegueram.

També s’actuarà en el parc d’Europa, on es renovaran els jocs infantils en mal estat, s’instal·larà un gronxador per a infants amb discapacitats i es millorarà la il·luminació del camí interior del parc.

Les obres d’estiu suposaran també la creació d’un nou espai d’oci a la pineda de la Salut, on s’ubicaran jocs infantils i aparells per a la pràctica esportiva.

Les actuacions aprovades s’han pressupostat en 293.686,29 € (IVA inclòs) i les obres es duran a terme entre els mesos d’agost i octubre de 2017. Els diners que falten fins arribar al pressupost assignat de 400.000 € per a les obres d’estiu es destinaran a altres actuacions de millora de la via pública.

Més informació: www.santfeliu.cat/obresestiu2017

Unes 200 actuacions menors a la via pública fins al juliol

El procés participatiu de les obres d’estiu de 2018, a punt

L’Ajuntament engegarà després de l’estiu un nou procés participatiu per tal que la ciutadania pugui decidir les obres d’estiu que es faran a la ciutat el 2018. Les dates i metodologia del procés es donaran a conèixer al setembre.

Reformes a l’escola Salvador Espriu

Durant l’estiu es faran diferents treballs de millora a l’edifici de l’escola Salvador Espriu. L’actuació, que finalitzarà al desembre, inclou la substitució de la fusteria exterior per elements d’alumini, la renovació de les persianes per millorar l’aïllament tèrmic del centre, així com la substitució de les portes de les aules. També es reformen alguns lavabos de l’escola i es fa un servei adaptat a la planta baixa. L’obra, adjudicada per 521.268 € (IVA inclòs), suposarà també la instal·lació d’enllumenat led, la renovació del circuit de calefacció, així com tasques de pintura de l’espai.

Des del mes de maig i fins a finals de juliol s’hauran dut a terme a la ciutat al voltant de 200 actuacions menors, consistents sobretot en arranjaments de petita envergadura en voreres i escocells dels arbres. Durant el mes de juliol se n’executaran la darrera vuitantena, que suposaran petites intervencions en els diferents barris, i que tenen un cost de 60.000 €.

Entre les obres d’aquest juliol que inclouen arranjaments de més transcendència, destaquen les que es faran als carrers del Pla i Joan Antoni Samaranch, al passeig del Canal i al passatge de Sant Joan amb Laureà Miró. A més, també durant el mes de juliol es repararan diverses escales de les terrasses del Palau Falguera.

Recta final a la renovació de l’enllumenat

Des de fa diversos anys, l’Ajuntament té en marxa un pla de renovació de l’enllumenat públic, tant en polígons industrials com al nucli urbà.

Pel que fa als polígons, des de principis de 2017 hi ha 481 punts de llum nous de tipus led. En els propers mesos restarà enllestit el sistema de telegestió que permetrà incrementar encara més l’estalvi econòmic i de consums.

D’altra banda, des de maig i fins a juliol de 2017, s’hauran substituït 3.147 punts de llum per leds en el nucli urbà dels 5.844 existents. L’actuació es fruït del préstec a interès zero per valor d’1,8 milions d’euros que l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme ha concedit a l’Ajuntament. També, al llarg de 2017 es renovaran el 60% dels quadres de comandament elèctrics, s’instal·laran equips de telegestió, sistemes de control i regulació punt a punt, i se substituiran les balises del municipi per unes altres amb tecnologia led.

Millores en l’accessibilitat de cruïlles

1 C. Santa Creu amb Joaquim Monmany

2 C. Hospitalet amb Miquel Coll i Alentorn

3 C. Frederica Montseny amb Daora

4 C. Josep Ricart amb Santiago Rusiñol

5 C. Roses amb ptge. Fargas

6 Rbla. Marquesa de Castellbell amb av. Montejurra

Millores en zones verdes

1 Millores en la il·luminació i els jocs infantils del parc d’Europa

2 Millores en l’espai de lleure de la pineda de la Salut

Redefinició d’espai públic per pacificar el trànsit

1 Cruïlla de c. Josep Ricart amb Daoíz i Velarde

Equipaments educatius

1 Escola Salvador Espriu

Altres actuacions via pública

1 Arranjament de voreres al c. Joan A. Samaranch, 26 i 34

2 Arranjament puntual de voreres al c. Pla

3 Reparació d’escales de les terrasses del Palau Falguera

4 Millores a l’accés entre ptge. Sant Joan i Laureà Miró

5 Arranjaments al pg. Canal