469

setembre 2017 | Sant Feliu de Llobregat

Entitats amb veu

KALIGRAFICS

(Associació d’Escriptors d’Art Urbà)

Va ser fundada el 1999 per cinc amics de Sant Feliu i Molins de Rei que creien que el grafit no era un acte únicament de vandalisme, sinó una manera d’expressar-se que podia ser considerada un art. Van ensenyar de què es tractava i van explicar que la disciplina formava part del hip hop, un moviment aleshores emergent. Així va néixer K-ligraphixxx.

Fins ara han organitzat moltes activitats relacionades amb el hip hop, com el “Valvulas&Ritmos” (11a edició). També l’activitat “12+1” (2a edició), que està aconseguint que artistes de Sant Feliu i l’entorn exposin la seva obra durant un mes al carrer, per després fer una exposició col·lectiva. L’entitat també participa en els murals del Carnestoltes, els decorats del Patge Shelín i el Trans Art. A més, disposen de murs lliures a la localitat on qualsevol artista pot fer la seva, sense demanar permís.

Punt Jove de Sant Feliu (c. Pi i Margall, 8)

www.facebook.com/kaligrafics

www.instagram.com/kaligrafics

El Cercle de Belles Arts de Sant Feliu de Llobregat és una associació cultural sense ànim de lucre formada per artistes plàstics que té per objectiu dur a terme activitats de promoció i difusió de la cultura en els seus diferents àmbits.

L’activitat més coneguda i representativa de l’entitat és el Saló de Primavera, la mostra col·lectiva anual que, des del 1986, aplega obres dels artistes membres de l’associació. Amb aquesta i d’altres exposicions, el Cercle dona suport i difusió principalment a l’obra dels artistes associats però també promou i col·labora amb altres iniciatives i col·lectius.

En més de 30 anys de trajectòria el Cercle de Belles Arts ha organitzat i/o col·laborat en l’organització del Concurs de Dibuix Infantil i Juvenil, les Tertúlies d’Art, el TransArt, l’Exposicició de Dones de Sant Feliu Amb Ulls de Dona i tot un seguit d’activitats per, en definitiva, dinamitzar l’activitat artística local.

Cercle de Belles Arts