469

setembre 2017 | Sant Feliu de Llobregat

Ciutat

El Síndic de Greuges finalitza el mandat i presenta l’informe anual de 2016

El Síndic Municipal de Greuges de Sant Feliu, Magí Boronat, va presentar en el ple de maig l’informe de les seves actuacions al 2016. L’any passat l’oficina del Síndic va realitzar 138 intervencions, entre les quals 36 expedients, 18 mediacions, 3 actuacions d’ofici i 54 consultes i assessoraments, que es van canalitzar de forma personalitzada amb la col·laboració de l’assessoria jurídica del Síndic. La tramitació de les intervencions d’expedients i mediacions de 2016 i les pendents d’altres anys, van suposar 1.440 actuacions, entre atenció a la ciutadania, relacions amb l’Ajuntament, reunions o visites.

Aquest és el darrer any de Magí Boronat com a síndic, i per aquest motiu en el ple es va fer un repàs de la seva trajectòria en els 10 anys al càrrec. Boronat va destacar que en aquest temps “s’han posat els fonaments de la Sindicatura a la ciutat i s’ha fet una bona tasca en defensa dels drets de les persones”.  Tots els grups municipals li van reconèixer i agrair la feina feta.

Pel que fa a les temàtiques més recurrents que han motivat les queixes en aquests 10 anys han estat la contaminació acústica, el civisme, la demora en la resposta a instàncies, el manteniment de la ciutat i la recollida de residus, demores en expedients de responsabilitat patrimonial, drets funeraris i participació ciutadana.

Els fets delictius es redueixen però augmenten els accidents de trànsit

Policia Local i Mossos d’Esquadra signen un acord per oferir una protecció integral en violència masclista

L’informe corresponent al 2016 sobre la seguretat pública a Sant Feliu evidencia que la ciutat continua millorant i reduint el nombre de fets delictius. De fet, respecte de l’any 2015 s’experimenta una davallada del 8,5% pel que fa al total de delictes registrats a la ciutat, que passen dels 1.454 als 1.330. Per contra, el 2016 es trenca la tendència a la baixa en el nombre d’accidents de trànsit, la qual s’anava repetint des de feia una dècada. Així, l’any passat es van registrar 154 accidents, xifra que suposa un 26% més respecte del 2015. Amb aquests 154 accidents, Sant Feliu recupera les xifres d’accidentalitat que tenia fa 4 anys. Tot i amb això, en comparació amb la mitjana d’altres municipis, Sant Feliu té un grau d’accidentalitat inferior.

L’augment de la xifra d’accidents de trànsit ha comportat també l’augment del nombre de ferits implicats, que creix en un 32%. La part positiva és que no es va haver de lamentar cap persona morta el 2016.

De cara a millorar la seguretat, el Consell Local de Seguretat ha acordat dur a terme accions de sensibilització adreçades a la ciutadania en general, i especialment incidir en el col·lectiu de la gent gran pel que fa als accidents de trànsit i a l’increment d’estafes als domicilis. També s’assessorarà més els comerciants per evitar robatoris.

La Policia Local de Sant Feliu i els Mossos d’Esquadra van signar el 9 de juny el primer acord de cooperació de la Regió Policial Metropolitana Sud entre ambdós cossos de seguretat per oferir un millor servei d’atenció i protecció a les víctimes de violència masclista i domèstica.

L’objectiu principal de l’acord és establir els criteris bàsics de col·laboració entre ambdós cossos policials per protegir millor les víctimes de violència de gènere i, en especial, les persones que es troben en situació de risc per aquest motiu. La principal mesura de l’acord és garantir que hi hagi un intercanvi constant d’informació entre Policia Local i Mossos d’Esquadra tant pel que fa a denúncies, com a accions de protecció i seguiment de les víctimes i altres mesures de seguretat en vigor.

Atenció a dones víctimes de violència: 900 900 120

El conveni va ser signat per l’intendent dels Mossos d’Esquadra, Ramon San Eufrasio, i el cap de la Policia Local, Raül Vidal. També hi van assistir l’alcalde, Jordi San José; la regidora de Polítiques d’Igualtat, Lídia Muñoz, i el regidor de Seguretat, Manel Martínez.