469

setembre 2017 | Sant Feliu de Llobregat

Activitat econòmica

Els joves de la ‘Casa d’Oficis Sant Feliu més sostenible’ inicien el pla de treball

Els alumnes que participen en la ‘Casa d’Oficis Sant Feliu més sostenible’ han iniciat aquest mes de juliol el pla de treball després d’haver estat durant sis mesos, de gener a juny, formant-se en els àmbits de medi ambient, lleure i noves tecnologies. Els 10 joves estaran fins a finals d’any duent a terme accions de dinamització mediambiental a la ciutat, i col·laboraran amb diferents departaments municipals i entitats locals. La Casa d’Oficis és un programa que combina formació i treball, està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, i s’inclou en el marc del programa Treball als barris.

Els joves de la Casa d’Oficis van organitzar tallers de biodiversitat, reciclatge i sensibilització ambiental per la Fira Verda.

L’Ajuntament i PIMEC firmen un conveni per fomentar l’activitat econòmica

El conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament i PIMEC Baix Llobregat-l’Hospitalet vol promoure accions conjuntes per afavorir l’activitat econòmica i fomentar l’ocupació al municipi. L’objectiu és treballar plegats per fer accions de millora en el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses, i persones autònomes de la ciutat, tot impulsant l’economia productiva.

L’alcalde, Jordi San José, i el president de PIMEC Baix Llobregat-l’Hospitalet, Ramon Pons, van signar el conveni el 23 de juny.

S’engega la segona convocatòria del Projecte Mentoring

Des de finals de juny està en marxa la segona edició del Projecte Mentoring, iniciativa que té per objectiu afavorir el desenvolupament empresarial a partir de la posada en contacte de persones emprenedores que s’inicien en el món dels negocis amb professionals experimentats que actuen com a mentors i assessoren els novells. El projecte arrenca amb 12 participants que durant 6 mesos treballaran plegats i podran assistir a tallers, xerrades i sessions formatives sobre com gestionar el dia a dia d’un negoci.

El Mentoring va arrencar el 19 de juny, amb una sessió amb els participants i la regidora d’Activitat Econòmica, Cinta Daudé.

L’Ajuntament contractarà 27 persones en nous plans d’ocupació

L’Ajuntament contractarà abans de finals d’any 27 persones durant 12 mesos, en el marc de tres plans d’ocupació  subvencionats per la Diputació de Barcelona.

El Pla d’ocupació d’eficiència energètica preveu la contractació de 3 electricistes i 3 auxiliars administratius que continuaran les activitats d’assessorament energètic a famílies, comerços i comunitats de propietaris engegades al setembre de 2016 amb la campanya ‘Connecta’t a l’estalvi energètic’. D’altra banda, el pla d’ocupació de suport a serveis a la ciutadania contractarà 8 auxiliars administratius, que donaran suport a diferents serveis municipals. Les persones seleccionades en ambdós plans començaran a treballar al setembre, després de realitzar un període de formació.

A més, al setembre s’iniciarà el procés de selecció per contractar 13 dones en el Pla d’ocupació per fer tasques de manteniment a la via pública i a les instal·lacions municipals (12 auxiliars de manteniment i 1 coordinadora).

Es lliuren diplomes als 42 joves

dels programes PFI-PTT 2017

Un total de 42 joves van rebre el 29 juny el certificat que acredita que han finalitzat amb èxit les accions formatives del Programa de Formació i Inserció (PFI)-Pla de Transició al Treball (PTT) que es va posar en marxa al setembre de 2016. Els joves participants, de 16 a 21 anys, es van formar en auxiliars de fabricació mecànica, ajust i soldadura; auxiliars d’hoteleria, cuina i serveis de restauració i auxiliars de comerç i atenció al públic. Paral·lelament a la formació, els joves van fer pràctiques en 28 empreses.